Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYaprak sarması pişirirken bu hataya düşmeyin! Lokum gibi yaprak sarması için tencere dibine koyun
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Yaprak sarması pişirirken bu hataya düşmeyin! Lokum gibi yaprak sarması için tencere dibine koyun

10.03.2025 - 15:26 | Son Güncellenme: 10.03.2025 - 15:26

#sarma pişirme#sarma tarifi
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi sarmayı pişirirken bazı hatalar yapıyor ve sonuç olarak sert, dağılmış ya da istediği kıvamda olmayan bir yemekle karşılaşıyor. Eğer lokum gibi, ağızda dağılan bir yaprak sarması yapmak istiyorsanız, tencerenin dibine koyacağınız malzeme büyük bir fark yaratabilir. İşte yaprak sarması pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları!

1/6Yaprak sarması pişirirken bu hataya düşmeyin Lokum gibi yaprak sarması için tencere dibine koyun

Türk mutfağının en özel ve sevilen lezzetlerinden biri olan yaprak sarması, doğru tekniklerle pişirildiğinde yumuşacık, ağızda dağılan ve lezzetiyle damakları şenlendiren bir yemek haline gelir. Ancak, birçok kişi sarmayı hazırlarken küçük ama kritik hatalar yapıyor ve sonuçta ya sert ve kuru ya da dağılmış bir yemekle karşılaşıyor. Oysa doğru malzemeler ve birkaç basit ipucu ile lokum gibi bir yaprak sarması yapmak mümkün! İşte sarmanın kıvamını mükemmelleştirmek için tencere dibine eklemeniz gereken o önemli malzeme ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları…

2/6BİRKAÇ KAT ASMA YAPRAĞI SERİN

BİRKAÇ KAT ASMA YAPRAĞI SERİN

Sarmaların tencereye yapışmasını önlemek, eşit şekilde pişmesini sağlamak ve lezzetini artırmak için tencerenin dibine belirli malzemeler koymanız gerekir. Geleneksel yöntemlerden biri, tencerenin dibine birkaç kat asma yaprağı sermektir. Bu yapraklar, pişirme sırasında sarmaların yanmasını engeller ve lezzetini artırır. Ayrıca, yapraklar piştikten sonra atılabilir veya ekstra lezzet vermesi için servis sırasında kullanılabilir.

3/6PATATES DİLİMİ YÖNTEMİ

PATATES DİLİMİ YÖNTEMİ

Bir diğer doğal yöntem ise tencere dibine kemik veya patates dilimleri koymaktır. Özellikle kemik eklemek, sarmanın suyuna daha fazla aroma katarken, patates dilimleri de sarmaların tabana yapışmasını önler. Patatesler piştikten sonra lezzetli bir garnitür olarak da tüketilebilir.

4/6PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yaprak sarması pişirirken en sık yapılan hatalardan biri de suyun fazla veya az konulmasıdır. Sarmaların üzerine çıkacak kadar su eklemek yeterlidir, ancak çok fazla su koyarsanız sarmalar hamur gibi olur, az su koyarsanız ise sert kalabilir. Bunun yerine, suyun içine bir miktar limon suyu ve zeytinyağı eklemek, hem lezzetini artırır hem de sarmaların dağılmasını önler.

5/6Yaprak sarması pişirirken bu hataya düşmeyin Lokum gibi yaprak sarması için tencere dibine koyun

Bir başka önemli detay ise sarmaların üzerine bir tabak kapatmaktır. Bu yöntem, sarmaların pişerken açılmasını önler ve onları sıkıca bir arada tutar. Tabağın üzerine bir ağırlık koyarak daha düzgün bir sonuç elde edebilirsiniz.

6/6LOKUM GİBİ YAPRAK SARMASI İÇİN SON DOKUNUŞ

LOKUM GİBİ YAPRAK SARMASI İÇİN SON DOKUNUŞ

Sarmalar piştikten sonra hemen tencereden çıkarmak yerine, bir süre dinlendirmek lezzetlerini daha iyi oturtacaktır. Tencere içinde biraz bekleyen sarmalar, suyunu çeker ve kıvamı daha iyi olur. Ayrıca, zeytinyağlı yaprak sarmasını soğuduktan sonra tüketmek, onun gerçek lezzetini ortaya çıkarır.

EN ÇOK OKUNANLAR
SURVİVOR FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU 10 Haziran 2025 Survivor 3. finalist kim oldu ve kim elendi
SURVİVOR FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU! 10 Haziran 2025 Survivor 3. finalist kim oldu ve kim elendi?
ÖGG sınavı ne zaman, ayın kaçında 2025 EGM ÖGG sınav takvimi
ÖGG sınavı ne zaman, ayın kaçında? 2025 EGM ÖGG sınav takvimi
ASGARİ ÜCRETE ara zam gelecek mi Asgari ücret net/brüt ne kadar 2025 Temmuz Asgari ücret zammı son durum
ASGARİ ÜCRETE ara zam gelecek mi? Asgari ücret net/brüt ne kadar? 2025 Temmuz Asgari ücret zammı son durum
2025-2026 FENERBAHÇE KOMBİNE satışı ne zaman, saat kaçta Fenerbahçe kombine fiyatları ne kadar
2025-2026 FENERBAHÇE KOMBİNE satışı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe kombine fiyatları ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik