Sarmanın sırrı harcında saklı! Herkes tarif soracak, tuzlu suda bekletince lezzet tavanEn sevilen lezzetlerden sarma, incecik yaprakların içine sarılan lezzetli iç harcıyla her lokmada damaklarda bir şölen yaratır. İster zeytinyağlı, ister etli olsun, sarmanın sırrı kesinlikle harcında gizli. Özenle hazırlanan bir iç harçla, sofralarınıza unutulmaz bir lezzet katmaya hazır mısınız?
Çay bardağıyla pişen yaprak sarmanın tadı olay! Tencerenin ortasına koyunYaprak sarma Türk mutfağının en özel lezzetleri arasında yer alır. Sofralara taht kuran bu yemek, ince ince sarılan yaprakların içindeki pirinç harcıyla damakları şenlendirir. Ancak yaprak sarmayı mükemmel bir kıvamda pişirmek, her zaman kolay olmaz. Bu yöntem sayesinde iç harcın tam kıvamında pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yaprak sarması pişirirken bu hataya düşmeyin! Lokum gibi yaprak sarması için tencere dibine koyunYaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi sarmayı pişirirken bazı hatalar yapıyor ve sonuç olarak sert, dağılmış ya da istediği kıvamda olmayan bir yemekle karşılaşıyor. Eğer lokum gibi, ağızda dağılan bir yaprak sarması yapmak istiyorsanız, tencerenin dibine koyacağınız malzeme büyük bir fark yaratabilir. İşte yaprak sarması pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları!
Masterchef'in sevilen yaprak sarması! Tarifi çok pratik, sosu lezzet katıyorMasterchef programında oynanan bireysel dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan etli yaprak sarma yapmalarını istedi. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan bu yiyeceğin tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. İşte evinizde rahatlıkla hazırlamanız için etli yaprak sarma tarifi.