Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiZeytinin acısını alan teknik! Ne yumuşuyor ne de acılıktan eser kalıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6SUYLA BEKLETME YÖNTEMİ

SUYLA BEKLETME YÖNTEMİ

Zeytinin acısını almak için en yaygın kullanılan yöntemlerden biri, suyla bekletme tekniğidir:

Adım 1: Zeytinleri bir kabın içine koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Adım 2: Suyu her gün değiştirerek zeytinleri 10-15 gün boyunca bekletin. Bu süreçte zeytinin acılığı azalacaktır.
Adım 3: Acılığı tamamen giden zeytinleri tuzlu su veya zeytinyağı ile muhafaza edin.

Bu yöntem, zeytinin yumuşamasını önlerken doğal tadını korumasını sağlar.

4/6TUZLU SUYLA FERMANTASYON YÖNTEMİ

TUZLU SUYLA FERMANTASYON YÖNTEMİ

Daha kalıcı bir lezzet için tuzlu suyla fermantasyon tekniğini deneyebilirsiniz:

Adım 1: 1 litre suya 4 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip karıştırın.
Adım 2: Zeytinleri bu karışımın içinde 3-4 hafta bekletin.
Adım 3: Fermantasyon süreci tamamlandığında zeytinin acılığı kaybolur ve hafif ekşimsi bir lezzet kazanır.

Bu teknik, zeytinlerin uzun süre taze kalmasını sağlar.

5/6SİRKELİ SU YÖNTEMİ

SİRKELİ SU YÖNTEMİ

Sirke, zeytinin acılığını alırken ona hafif bir aroma kazandırır:

Adım 1: Eşit miktarda su ve elma sirkesini bir kaba koyun.
Adım 2: Zeytinleri bu karışımda 1-2 hafta bekletin.
Adım 3: Bekleme süresinin sonunda zeytinleri durulayıp zeytinyağı içinde saklayabilirsiniz.

Sirkeyle bekletilen zeytinler, ferahlatıcı bir tat elde eder ve sofralarınıza farklı bir lezzet katar.

6/6DOĞAL YÖNTEMLERLE ZEYTİNİ SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI

DOĞAL YÖNTEMLERLE ZEYTİNİ SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI

Zeytinin acılığını aldıktan sonra onu daha uzun süre tüketebilmek için saklama koşullarına dikkat etmek gerekir:

Zeytinyağı ile Saklama: Zeytinleri cam kavanozlara koyup üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyerek tazeliğini koruyabilirsiniz.

Tuzlu Su ile Saklama: Fermantasyon sonrası zeytinleri tuzlu su içinde saklayarak hem lezzetini hem de dayanıklılığını artırabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak? Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur?
DEPREM SON DAKİKA HABERİ: 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu
DEPREM SON DAKİKA HABERİ: 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI 28 HAZİRAN | Bugün burçları neler bekliyor Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık yorumu
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI 28 HAZİRAN | Bugün burçları neler bekliyor? Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık yorumu
KİRA ARTIŞ ORANI TEMMUZ 2025 ne zaman belli olacak Temmuzda kiraya ne kadar zam yapılacak
KİRA ARTIŞ ORANI TEMMUZ 2025 ne zaman belli olacak? Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik