Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiZeytinin acısını alan yöntem! Egeliler zeytinin tadını bozmadan acılığı böyle alıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5TUZLU SU YÖNTEMİ

TUZLU SU YÖNTEMİ

Egelilerin en sık başvurduğu yöntemlerden biri, zeytinleri tuzlu suda bekletmektir. Bu işlem, zeytinin acılığını azaltırken, doğal lezzetini korumasına yardımcı olur. Zeytinleri bir kaba alıp üzerine su ve tuz ekleyerek, zeytinlerin tuzlu suda bir süre beklemesine izin verilir. Bu süreçte, suyun düzenli aralıklarla değiştirilmesi önemlidir.

3/5SUDA BEKLETME YÖNTEMİ

SUDA BEKLETME YÖNTEMİ

Bir diğer yöntem ise zeytinleri sadece su içinde bekletmektir. Zeytinleri bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek, suyunu düzenli aralıklarla değiştirerek acılığını azaltabilirsiniz. Bu yöntem, zeytinin doğal tadını bozmadan acılığını gidermeye yardımcı olur.

4/5LİMON VE TUZLU SU YÖNTEMİ

LİMON VE TUZLU SU YÖNTEMİ

Limonlu su ve tuzlu su, zeytinin acısını almak için bir başka etkili yöntemdir. Egeliler, zeytinleri önce tuzlu suya, sonra ise limonlu suya yerleştirir. Bu karışım, zeytinin asidik yapısına etki ederek acılığını alır. Limon, doğal bir asidik özellik taşıdığı için bu yöntem, zeytinin asiditesini hızla düşürür ve zeytinin tat dengesini bozmadan acılığını yok eder. Bu yöntemle zeytinlerinizi 15-20 gün boyunca bu karışımda bekletebilirsiniz.

5/5ZEYTİNİN ACILIĞI NEDEN OLUR

ZEYTİNİN ACILIĞI NEDEN OLUR?

Zeytinlerin acılığı, içerdikleri oleuropein adlı bir bileşenden kaynaklanır. Oleuropein, zeytin meyvesini olgunlaşmamışken korumak için bitki tarafından üretilen bir bileşiktir. Olgunlaştıkça, zeytin ağacı ve meyve, bu acı bileşiği azaltarak daha tatlı bir lezzet profiline sahip olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Vizyona Girecek Filmler 20 Haziran 2025: Bu Hafta Vizyonda Ne Var Dramdan, Korkuya, Aksiyondan Komediye Sinemada Vizyona Girecek Filmler Listesi
Vizyona Girecek Filmler 20 Haziran 2025: Bu Hafta Vizyonda Ne Var? Dramdan, Korkuya, Aksiyondan Komediye Sinemada Vizyona Girecek Filmler Listesi
İkinci ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
İkinci ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
Bu seneki DGS sınav yerleri belli oldu mu DGS sınav giriş belgesi ne zaman, nereden açıklanır, nasıl alınır 2025 Dikey Geçiş Sınavı tarihi hangi ayda, hangi gün
Bu seneki DGS sınav yerleri belli oldu mu? DGS sınav giriş belgesi ne zaman, nereden açıklanır, nasıl alınır? 2025 Dikey Geçiş Sınavı tarihi hangi ayda, hangi gün?
Süre 5 gün > AÖF yaz okulu kayıt tarihleri 2025 ne zaman, nasıl yapılır Açıköğretim yaz okulu sınavı ne zaman
Süre 5 gün > AÖF yaz okulu kayıt tarihleri 2025 ne zaman, nasıl yapılır? Açıköğretim yaz okulu sınavı ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik