Geri Dön
Hermann Hesse: 100 milyondan fazla okuyucu ve savaş karşıtı bir duruş...

Hermann Hesse: 100 milyondan fazla okuyucu ve savaş karşıtı bir duruş...

Savaş karşıtlığı ve sosyal yardımlarıyla ama en çok da kitaplarıyla tanıdığımız usta yazar Hermann Hesse'nin bugün doğum günü. 20. yüzyılın en önemli yazarlarından biri olan Hermann Hesse'nin yaşamına gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

En çok okunan yazarlar arasına girdi

Hermann Hesse 2 Temmuz 1877 yılında Württemberg Almanya da dünyaya geldi. Anne ve babası Basel Mission isimli bir Hristiyan cemiyetinin üyesiydi. 20. Yüzyılın en önemli yazarlarından biri olan Hermann Hesse, Budizme ilgi duyması ile tanındı. Hatta bir dönem Amerika’da popülerlik yakalayan Budizm ile ilgili en çok okunan yazarlar arasına girdi.

İntihar girişiminde bulundu

Ailesi ile birçok konuda anlaşamayan yazar bir dönem, intihar girişiminde bulundu ve doktor kontrolünde olması için Bad Boll enstitüsüne yatırıldı. Bu dönem Hermann Hesse’nin ruh bilimine olan ilgisinin artmasına neden oldu. Yazarın rahatsızlığının asıl sebebi ise eğitim sisteminde olan kısıtlamalar ve babası tarafında gösterilen baskılardı.

Filoloji ve hukuk alanında uzmanlaştı

Kendi yolunu bulması açısından bir kitapçıda işe başlayan Hermann Hesse, 3 gün çalıştıktan sonra oradan ayrılarak daha sonra 1 seneden fazla kalacağı fabrikada çalışmaya başladı. Burada bunalması nedeni ile eski işi olan kitapçıya tekrar geri döndü ve kitapçıda çalışırken filoloji, hukuk alanında uzmanlaşmaya başladı.

Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı

Ailesinden destek olmadan yaşamaya başlayan Hermann Hesse, şiirlerini bir araya getirdiği Romantic Songs isimli eserini yayınladı. Almanlar tarafından sevilmeyen yazar Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Hermann Hesse şiir, politik makaleler ve öyküleri ile 100 milyondan fazla okuyucuya ulaştı. Savaş karşıtlığı ve sosyal yardımlarıyla da tanınan usta yazar 9 Ağustos 1962’de hayata veda etti.

Benzer İçerikler