Geri Dön
Instagram'da Filistinli olmaya izin yok mu?

Instagram'da Filistinli olmaya izin yok mu?

Bella Hadid ile Instagram arasında yaşanan gerginlik tüm dünyayı şaşırtmıştı. Peki taraflar arasında neler yaşandı? Instagram'da Filistinli olmaya izin yok mu? Instagram'la Bella Hadid arasındaki kriz sona erdi mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Topluluk kurallarını ihlal ediyor'

Her şey Bella Hadid'in, babasının pasaportunu paylaşmasıyla başladı. Hadid, Filistin asıllı babası Mohammed Hadid'in pasaportunda nereli olduğunu da gösteren bir sayfayı Instagram'ın hikâye bölümünde paylaştı. Ancak söz konusu paylaşım kısa süre sonra 'topluluk kurallarını ihlal ediyor' gerekçesiyle Instagram'dan kaldırıldı. Instagram, gerekçe olarak 'nefret söylemine, tacize, zorbalığa ve şiddete izin verilmemesi'ni sundu.

Özür dilediklerini açıkladılar

Hadid bunun üzerine isyan etti. "Instagram'da Filistinli olmamıza izin verilmiyor mu?" diyen Hadid, "İnsanları susturarak tarihi silemezsin, bu işe yaramaz. Acaba babamın doğum yeriyle gurur duyuyor olmamın neresi 'zorbalık, taciz, cinsel ve çıplaklık' içeriyor?" diye isyan etmişti. Bunun üzerine sürpriz bir U dönüşü yapan Instagram, Hadid'e gelen destek mesajlarından sonra ünlü modelin paylaşımını yanlışlıkla silindiğini açıklayarak özür dilediklerini duyurdu.

Unutulmayacak bir olay oldu

Gelinen nokta ilginç... Instagram gibi dünyaca ünlü bir şirketin Filistin konusunda 'yanlışlık' yaptığını düşünmemiz fazlasıyla iyimser bir ihtimal. Filistin-İsrail meselesi, evet, hassas bir konu. Ama size de 'bu olay Bella Hadid'in başına gelmeseydi hiç duyulmayacaktı' gibi gelmiyor mu? Yani Bella Hadid gibi epey trend bir ismin başına gelmeseydi hiç duyulmayacaktı bu olay gibi geliyor bana. Hadid meselesi "Instagram'da Filistinli olmaya izin yok mu?" sorusunu tekrar gündeme taşıması bakımından unutulmayacak bir olaya dönüştü bile...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler