Geri Dön
14 Aralık Güneş tutulmasında bizi neler bekliyor?

14 Aralık Güneş tutulmasında bizi neler bekliyor?

14 Aralık 19:16 saatinde 23°08' Yay burcunda yılın son Güneş tutulmasını yaşayacağız. Bu tutulma, 17 ile 29° arasında olan değişken gruplar olan Yay, İkizler, Başak, Balık burçlarını öncelikli olarak etkileyecek. Peki bizi neler bekliyor?

Elgin Kaplan
Elgin Kaplan

Güneş tutulması, Merküryen olacak ve Ay düğümleri ile yakın temasta. Akademik eğitimler, bilgiye dair konular, araştırmalar, belki yurt dışı ve uzak şehir planlamasında çizeceğimiz yolun ön izlemesi oluşturacak. Seçimlerimiz kader rotamızı belirleyecek daha çok. Niyetlendiğimiz ve çok istediğimiz konularda kalıcı aşamalar kaydedebiliriz. Tutulma dispozitörü anaretik derecedeki Jüpiter’in Satürn ve Plüto ile kavuşum açısı umutlarımızı yeniden inşa edip dönüştüreceğimizi gösteriyor. Tabii bu sabırla, çok çalışmayla, istikrar ve prensiple gelecek bir başarı sağlayacak stres verebilir.

Haberin Devamı

Herkes içe yönelecek

Güneş tutulması erkeklerle ilgili gündemi aktifleştirir. Güney düğüm ile yakın açıda olduğu için depresyona açık. Bağımlı olduğumuz meseleleri, korkularımızı ve kopamadığımız noktaları gündeme taşıyacak. Herkes içe yönelecek ve kendisini gözden geçirecek. Yepyeni ve ilk kez olacak şeylere değil, bize aşina ve geçmiş temalı konuları çözümlemek üzere hareket edeceğiz. Merküryen Tutulma, Mars’tan olumlu açı alıyor. İş kurmak, başvurular, kariyer ve toplumda öne çıkmak için daha cevval ve savaşçı bir dönem olacak. Dini, etnik kültür ile savunduğumuz görüşlerde fanatizme varan aşırılıklar olasıdır. Toplumsal ve ahlaki değer yargıların hassas olacağı fakat bir o kadar da kişilerin kendini görmekten uzak başkalarının görüşlerine yargı dağıtacağı bulanık bir süreç.

Haberin Devamı

Online alışverişlere dikkat!

Duyduğunuz ve bildiğinizi sandığınız şeyler çok farklı çıkabilir, emin olduğunuz konunun altı boş olabilir buna dikkat etmek lazım. Yayılan bilginin doğru ve yanlışlığını teyit etmek için derin bilgi edinmek ve her iki tarafı dinlemek gerekir. Ticari dolandırılma riskine açık. Online yapılan alışverişlere de dikkat edilmeli... Tutulma Asc yücelim yönetcisi Jüpiter, Satürn ve Plüto ile kavuşum. Anaretik derecelerde olması evlilik, ilişki ve ortaklık bağlarını krize sokabilir. Kimi köklü bağları koparır veya sallar. İçsel baskılar, tamamlanmaya çalışılan konuları gösterecek. 27-29 derecede olan öncü burçlar etkilenir.

Venüs, Juno ile kavuşum. Satürn, Jüpiter ve Plüto'ya sekstil açı oluşturuyor. Girişimler ve iş birlikleri için fayda sağlayabilir özellikle evden internet üzerinde çalışmalar ile. Kalbi boş olanlara cinsel çekim ve tutku yaşayacağı fakat bir o kadar da kıskanç partner getirebilir. Romantik birliktelik uzun vadeli ilişkiye dönebilir.

Tatsız konuları gündeme getirecek

Yay burcunda olan Güneş tutulması orduyla ilgili gelişmeler, akademisyenler, öğretmenler, profesörler, göçmenler, turizm, yasalar, dini kurumlar ve din adamları ana tema olarak gündeme yansıyacaktır. 2'nci evin lordu güneş Merküryen etkili, dış ticaretle ilgili hareketlilik söz konusu olabilir. Ülkenin güvenlik güçleri, hastaneler, sağlık çalışanları, hijyen ve denetlemeler, işçiler, memurlar, medya, reklamcılık, hayvanlarla ilgili konular ön plana çıkar. Virüsün yaygınlaşmasının arttığı bir dönem. Gençler fazlasıyla etkilenir. Sepherial’e göre son dekanatta olan tutulma, atlar ve orduları tehdit eder. Uçaklar, kuşlar, hava alanları ile ilgili gelişmelere de 6 ay içinde tanıklık edebiliriz.

Haberin Devamı

Ankara saatine göre Asc 19° Yengeç burcunda ülkemizin 1'inci evinde yer alıyor. Aile yapısı, kadın temaları, toplumsal bilinçaltı ve korkuları, vatan toprakları ve milliyetçilik, yeraltı kaynakları, arkeolojik konularda hareketlilik olabilir. Biraz uzak orbla Plüto’ya kavuşum yapan tutulma asc’si pedofili, taciz, kaçırma olayları, dejenere olayları gündeme getirecektir.

İfşa olaylarını yaşamamız tesadüf değil

Güneş tutulmaları erkeklerle ilgili konuları daha çok öne çıkarır. 6. evde bir yay stelyumu var an haritasındaki Asc’ye contrantiscia açı yapıyor. Genel olarak erkeklerle ilgili ailevi ve genel sıkıntıları gündeme taşıyacak. Birkaç gündür yazar ve daha önce bazı konularda adı geçmiş kişilerin ifşa olayları ile intihar durumlarını yaşıyoruz. Tutulma, Ülkenin Ay’ına da karşıt açıda genel refahı da olumsuz etkilenecektir.

Haberin Devamı

Merküryen tutulma Mars’a üçgen açıda olması aşı konusunda aktif girişim içinde olunsa da bu dönemde tıp ve bilimde ilk kez denenen buluşlardan ziyade eski bilgilerden faydalanarak yapılan deneysellik söz konusu olabilir. (Satürn ve Jüpiter kovaya geçene kadar). Covid ile ilgili aşı haberlerinde derin araştırmaya girmeden inanmayın. Bilgi kirliliğine, aldatmaca haberlere çok açık ve yayılır durumda olacaktır.

Burçlara etkisi nasıl olacak?

Gelin bir de burçlara göz atalım...

Yükselen Koç: Umutlarınıza bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Birçoğunuz bilginin peşinden koşmayı tercih edebilir. Daha çok geçmişte belki de yaşam şartlarından bırakılan veya ertelenen bir eğitime tekrar başlamak söz konusu olabilir. İnandığınız şeylere fazla gömülü kalabilirsiniz. Olaylara bakış açınızı geliştirmeye çalışın. İyimserlik veya gölge yönüyle kibir yapmamaya dikkat edin. Bir seyahat planı veya yurt dışı planı 6 ay içinde gelişecek konuyu oluşturur. Eşin kardeşi, uzak akrabalar, hukuksal konularda hareketlilik olabilir.

Haberin Devamı

Yükselen Boğa: Mahkeme işlerinden veya eşten gelen para ve nafaka meselesinde gelişme olabilir. Devlete ait vergi, sigorta, trafik cezası gibi konularda hareketlilik olabilir. Sağlık problemlerine dikkat etmeli, sizin veya yakınınızın ameliyatı gündeme gelebilir. Medyumik ve metafizik konulara meyil olabilir. Ortak sırlar içine dahil olmamaya çalışın. Sonraki aylarda yayılabilir.

Yükselen İkizler: Eşiniz veya sevgilinizle geçmiş meseleler üzerine konuşabilir ve belki ilişkinize dair korkuları yansıtabilirsiniz. Kimileri ilişki ve evliliğinde olumlu veya olumsuz bazı düşüncelere girebilir. Bir kelime, bir tavır içsel olarak kararlar aldırabilir. Kimilerinde ise ortaklıklar, ticaret ve anlaşmalar konusunda hareketlenmeler olacaktır. Mahkeme işleri, davalar gündeme gelebilir.

Yükselen Yengeç: Sizin veya varsa evcil hayvanınızın sağlık kontrolleri gündeme gelir. Çalışma ortamında iş arkadaşlarınızın sağlık problemlerine karşı da dikkatli olunmalı. Bazılarınız işten ayrılma, başvurular ve ortamdan kaynaklı iş değişimi düşüncesine girebilirler. Sınavlar, akademik konuları sisteme oturtabilirsiniz.

Yükselen Aslan: Esk bir aşkın tekrar kapıyı çalmasını gösterir veya aşka duyulan özlemi derinden yansıtır. Belki bir tatil veya eğlence organizasyonu yapılır ileri odaklı. Keyif aldığınız şeyleri yeniden ele alabilirsiniz. Proje ve girişimlerde hareketlilik olabilir. Eski bir tanıdıktan gelen teklif söz konusu olabilir. Çocukların eğitimi ile ilgili planları gündeme getirir.

Yükselen Başak: Ailevi konuları ön plana alır. Ev alım-satım düşüncesi, yeni yere taşınma, semt ve şehir değiştirme düşüncesi oluşur. Ebeveynlerin sağlık konularını gündeme taşır. Aileden biri eğitim için yurt dışına veya uzak bir şehre gitmeyi planlayabilir. Ev konularında para harcaması da olabilir.

Yükselen Terazi: Seyahat ve eğitim açısından kimilerine iyi gelecek. Yeni bir eğitim, kurs, ehliyet almak isteyenler niyet ettiklerine ulaşır. Yakın çevreniz, kardeşleriniz ve kuzenlerinizle iletişim probleminiz varsa tekrar yüzleşebilirsiniz. Onlarla birlikte ortak planlar yapabilirsiniz. Evrak ve belgelik işleriniz olabilir. Kimileri yeni bir araç almak veya değiştirmek niyetinde olabilir.

Yükselen Akrep: Kişisel gelir alanında hareketlenmeler olur. Ele geçen para veya harcamaları gündeme getirir. Fiziksel görünüm için yapılan harcamaları da gösterebilir. Yeteneklerden elde edilen kazanç söz konusu olabilir. Gayrimenkul alımı, banka işleri, yatırım fikirleri oluşur.

14 Aralık Güneş tutulmasında bizi neler bekliyor

Yükselen Yay: Koşullarınızı değiştirmeye niyet edebilirsiniz. Farklı alanlara yönelmek belki inançlarınızı sorgulamak, kendinizi geliştirmek adına bilgi arayışına girmek mümkündür. Sağlığınız etkilenebilir. Solunum yolları, karaciğer, kolestrol, safra sorunları olabilir. Fiziksel görünümünüzle ilgili değişim yapmaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

Yükselen Oğlak: Yalnızlığa duyulan ihtiyaç artabilir. Tutulma dönemleri görülen rüyalar önemli olabilir, sembollere dikkat edin. İş yaşamınızda arkanızdan dönen olaylar gelişebilir veya iş yerinde bazı gizli rekabetlerin kokusunu alabilirsiniz. Yakınınızda olan kişilere özelinizi paylaşmamaya dikkat edin. Hisleriniz size doğru yolu gösterecektir. Hastane kontrolleri olabilir. Yardıma ihtiyacı olanlar kapınızı çalabilir.

Yükselen Kova: Sosyal alanlarda hareketlenmeler olur. Arkadaşlarınız, sosyal medya gruplarında iyi veya olumsuz gelişmelere açık olabilir. Konuşmadığınız bir arkadaşınızdan mesaj alabilirsiniz. Birlikte organizasyon düşüncesine girebilirsiniz. İdeallerinizi gerçekleştirmek için size fırsatlar sunabilir bu tutulma. Kariyerden gelen para biraz tatmin etmeyebilir.

Yükselen Balık: Kariyer, ebeveyn ve aile temaları gündeme gelecek. İş alanında yönetici üst kişilerden hak ettiğiniz değeri görmediğinizi hissedebilirsiniz. Kendi işini yapanlar başarılı olmak için medya ve reklam tarzı girişim yapabilirler. İş alanında kendine güvenenler prestij yakalar. Aileden otorite olan kişinin rahatsızlığı gündeme gelebilir.

Benzer İçerikler