Geri Dön
Başak burcunda dolunay ve etkileri

Başak burcunda dolunay ve etkileri

Dolunay ne zaman? Etkileri nelerdir? Hangi sabit yıldızının etkisinde gerçekleşecek? İnsanları nasıl etkileyecek? Hangi buçlar daha çok etkilenecek? Gelin beraber Molatik olalım...

Emel Açıkel
Emel Açıkel

27 Şubat 2021 tarihinde saat 11:17 itibariyle 8°57' Başak burcunda Thuban ve Alioth sabit yıldızları etkisi altında dolunay gerçekleşecektir. Anın yükselen burcu İkizler burcu olacaktır.

Haberin Devamı

Dolunay dan en çok etki alacak burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay burçları ve burçların ilk 15° gezegen etkileşimi olanlar yoğun etkiler alacaktır.
Hava elementinin yoğun olarak hissedileceği bir dolunay olacaktır. Hem dolunayın hem de yükselen burcun yöneticisi Merkür gezegeninin temsil ettiği her türlü iletişim konuları, eğitim, ticaret ve seyahat, yakın akraba ilişkileri ile ilgili konular gündeme gelecektir. Merkür'ün Kova burcunda olması Kova burcu ile ilgili temalar görülebilir. Hak ve özgürlük ile ilgili konular gündeme gelebilir.

Dolunay Thuban sabit yıldızının etkisiyle altın, gümüş piyasalarında spekülasyonlar görülebilir. Kısa vade de artışlar ve arkasından tekrar düşüşler görülebilir. Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamalar gündeme gelebilir. Ayrıca dolunay anında Alioth sabit yıldızının da etkisi görülecektir. Hamileliklerde problemler ve düşük riskleri görülebilir. Aynı zaman da bu yıldız duygusal problemlere de sebebiyet verebilir. Aşk intiharları gündeme gelebilir. Maddi yatırımlar yapmak bu süreçte uygun olmayacaktır. Yanlış kararlar alınmasına sebebiyet verebilir. Dolunayın enerjisi Zosma sabit yıldızından da etki almaktadır. Bu yıldızın etkisi sonucunda iç dünyanızdaki korkularınız gündeme gelebilir. Bu korkuların yanıltıcı olduğunu ve gerçeklik payının olmadığı konusunda bilinçli olmakta yarar var. Bu dolunay depresif ruh hali verebilir. Bunların geçici olduğunu ve fazla takıntı yapmamaya dikkat ediniz.

Haberin Devamı

Sağlık yönünden karaciğer ile ilgili şişkinlik hissi, karın ağrıları, bacak kaslarında ağrılar görülebilir.

Burçlara göre dolunayın etkileri

Koç burcu

Dolunay sizlerin 6. evinizde gerçekleşecektir. Günlük çalışmalarınızı tamamladığınız bir süreç yaşayacaksınız. Evcil hayvanları olanlar küçük dostlarının sağlık problemleri ile ilgilenmek zorunda kalabilir. Hizmet aldığınız insanlar ya da konular varsa bunlarla ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Boğa burcu

Dolunay sizin 5. evinizde gerçekleşecektir. Aşk ilişkilerinde sıkıntılar yaşanabilir. Yatırım yapmak isteyenler bu süreçte spekülasyonların gündem de olduğunu unutmamak gerekir. Çocuğu olanlar bu süreçte eğitimle alakalı konular gündeme gelecektir. Bununla ilgili kararlar almak zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

İkizler burcu

Dolunay sizin 4. evinizde gerçekleşecektir. Aile içi iletişim konuları ve kararlar söz konusu olacaktır. Bu süreci evinizin arınması için atılması gereken eşyaların evden çıkartılması ile ilgili kullanabilirsiniz. Ayrıca ev ve aile içi konular da daha önce başlatılan çalışmalar sonuçlanabilir.

Yengeç burcu

Dolunay sizin 3. evinizde gerçekleşecektir. Yakın çevre ve kardeşlerle alakalı sorunlarla ilgilenebilirsiniz. Eğitim konuları ile ilgili karar almak, alınan bir eğitim varsa bunun bitirilmesi görülebilir. İletişim konuları daha ön plana çıkabilir. Bu süreçte kırıcı olmamakta yarar var.

Aslan burcu

Dolunay sizin 2. evinizde gerçekleşecektir. Maddi kaynaklarla alakalı konularda değişimler görülebilir. Bu süreçte kendinizi değerli hissetme konusunda zaman zaman sıkıntılara düşebilirsiniz. Bazılarınızın maddi kaynakları artarken bazılarınızın ise vergi ödemesi gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Başak burcu

Dolunay sizin 1. evinizde gerçekleşecektir. Ben sen ilişkilerinde problemler sıkıntılar oluşabilir. İkili ilişkilerinizde problemler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte korkularınız ve takıntılarınız artabilir. Bunların geçici olduğunu unutmayınız.

Terazi burcu

Dolunay sizin 12. evinizde gerçekleşecektir. Ruhsal olarak zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Çalışmak istemeyebilirsiniz. İşlerinizi erteleyebilirsiniz. Bu süreçte kişisel gelişimi ilgilendiren eğitim konularına yönelebilirsiniz.

Akrep burcu

Dolunay sizin 11. evinizde gerçekleşecektir. Sosyal çevrenizde görüştüğünüz insanları içinizde tartabilirsiniz. Bazılarını hayatınızdan tamamen çıkartabilirsiniz. Bulunduğunuz çevreyi değiştirmek isteyebilirsiniz. Dostlarla ve arkadaşlarla problemler yaşayabilirsiniz.

Yay burcu

Dolunay sizin 10. evinizde gerçekleşecektir. Kariyer alanınızda ve çalışma ortamınızda ikili ilişkilerde problemler yaşayabilirsiniz. Patronlarınızla fikirleriniz uyuşmaya bilir. Üstünde çalıştığınız işinizle ilgili daha titiz davranarak çalışmalar yapmak zorunda kalabileceğiniz bir süreç olabilir.

Haberin Devamı

Oğlak burcu

Dolunay sizin 9. evinizde gerçekleşecektir. Eğitim konuları gündeminize gelebilir. Bununla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Yine bu süreçte Hukuksal bir dava sürecinde olanların davaları sonuçlanabilir. Fakat istedikleri sonucu alamayabilirler. Yurtdışı seyahatleri gündeminde olacaklar pürüzler çıkabilir.

Kova burcu

Dolunay sizin 8. evinizde gerçekleşecektir. Hayatınızda bırakmanız gereken ne varsa bu süreçte sizi zorlasa da artık bazı alışkanlıklarda vazgeçip dönüşmek için bir adım atmalısınız. Kronik rahatsızlıkları olanlar bu süreçte sıkıntı yaşayabilir. Takıntılar gelişebilir bunların geçici olduğunu unutmayınız. Vergi ödemeleri karşınıza çıkabilir.

Balık burcu

Dolunay sizin 7. evinizde gerçekleşecektir. Ortaklarınız, partnerinizle alakalı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Ortak yaptığınız bir iş varsa bu ortaklığı bitirmek isteyebilirsiniz. Eşinizle iletişim problemleriniz varsa bu daha çok sıkıntı verebilir. Sorunları konuşarak aşabileceğinizi unutmayınız.

Benzer İçerikler