Geri Dön
Merkür retrosu ne zaman başlayacak?

Merkür retrosu ne zaman başlayacak?

Merkür retrosu ne zaman başlayacak? Merkür retrosu neleri etkileyecek? Nelere dikkat etmeliyiz? Neler yapmalıyız? Retro ne zaman bitecek?

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Evrende tüm gezegenler hareket halindedir. Gezegenler kendi yörüngelerinde hareket ederken aynı zaman da Güneş'in etrafında da dönmektedir. Retro hareket ise; dünya kendi ekseni çevresinde dönerken dünyadan bakıldığında gezegenlerin hızı yavaşladığı için duruyor ve geride kalıyor gibi görünür. Aslında hiçbir gezegen geri gitmez. Sadece geri gidiyormuş gibi algılarız. Astrolojide durağan ve retro olarak adlandırırız.

Haberin Devamı

Retro zamanları önemlidir. Retro olan bir gezegen enerjisini yeteri kadar yansıtamaz. Bu yeryüzünde bir dizi aksaklıklara ve olaylara sebebiyet verir. Hermes'in bir sözünü hatırlatmadan edemeyeceğim "Gökyüzünde ne varsa, yeryüzünde de o vardır."

Venüs, Satürn, Jüpiter ve Plüto retroları devam ederken; Merkür retro için hazırlıklarını yapmaya başladı. 17 Haziran 2020 saat 07:58 itibariyle Merkür Yengeç burcunda durağan pozisyona geçecek. Durağan zamanında çevrenizde yardıma ihtiyacı olan canlılara yardım etmeyi unutmayınız. Durağan pozisyonda 19 Haziran 2020'ye kadar kalacak. Bu zamana kadar iyilik yapan iyilik bulacaktır. Yardıma ihtiyacı olan bir insanı ya da sokaktaki canları sevindirin. Koruyun, karnını doyurun. 19 Haziran 2020 saat 07:58'de Merkür retro olacak ve Merkür'ün yansıttığı enerji azalacak.

Haberin Devamı

Merkür; iletişim ve zeka ile ilgili bir gezegendir. Kendimizi ifade etme ve çevremizde olup biten ne varsa algılama biçimimizdir. Merkür retrosunda kendinizi ifade etmekte güçlük çekebilirsiniz. Karşınızdaki kişiler bu retro zamanında sizi anlayamayabilirler ya da yanlış anlarlar. Bu tarz problemlerle daha çok karşılaşırsınız.

Merkür retrosu; iletişim ile alakalı olduğundan telefon, internet, televizyon gibi iletişim araçlarında da teknik sorunlar görülebilir. Merkür retrosu dönemlerinde yeni başlangıçlar yapılmamalıdır. Yeni yatırımlara girişmek, gayrimenkul almak, önemli bir karara imza atmak, mal satmak gibi işlemlerinizi retro zamanı geçtikten sonraya bırakmanızı öneririm. Retro zamanları yarım kalan işlerinizi toparlamak için en uygun zamandır. Merkür retrosu öncesinde bilgisayarınızdaki önemli dosyalarınızı yedeklemenizi öneririm.

Merkür retrosu 13 Temmuz 2020 saat 11:26'da sona erecektir. Bu tarihe kadar yarım bıraktığınız her ne varsa bunları tamamlayabilirsiniz. Retro sürecinde kendi iç dünyanıza yönelip kendinizle yüzleşebilirsiniz. Bu süreçte sorunları, problemleri, sıkıntılarınızı fark edip çözmeye çalışabilirsiniz.

Merkür retrosu Yengeç burcunda gerçekleşecek. Ay'ın yönettiği burç olan Yengeç burcu devrede olacak. Duygular, merhamet gibi konular gündemde olacaktır. Merkür retrosunun işin içinde olduğunu düşünürsek; yanlış anlaşılmalar, buna bağlı olarak merhametten uzaklaşmak gibi durumlar görülebilir. Aile içi iletişim problemleri daha çok görülebilir. Retro sürecinde daha sakin, dengeli ve merhamet gibi duyguları elden bırakmadan iç dünyamıza yönelerek, yaşamınızda düzeltmeniz gereken konularla ilgilenebilirsiniz.

Benzer İçerikler