Geri Dön
Merkür retrosunun etkileri neler olacak?

Merkür retrosunun etkileri neler olacak?

Yılın son Merkür retrosu ne zaman gerçekleşecek? Merkür retrosunun etkileri neler olacak?

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Gökyüzünde Mars retrosu devam ederken Merkür de Mars gezegenine eşlik ederek retro hareketine başlayacak. 15 Ekim 2020 saat 04:05 itibariyle Merkür Akrep burcunda retro hareketine başlayacak. 4 Kasım 2020 tarihine kadar retro harekette kalacak.

Haberin Devamı

Retro gezegenin hareketinin yavaşlama durumudur. İletişim gezegeni olarak nitelendirdiğimiz Merkür, retro durumunda güneş etrafındaki dönüş hızı yavaşladığı için dünya üzerinde yıllar öncesinde ve günümüzde yapılan gözlemler sonucunda iletişimde aksaklıklara sebebiyet verdiği görülmüştür. Teknolojik aletlerde arızalanmaların artması ve bozulması, iletişim araçları olan telefon, tablet, bilgisayar, televizyon gibi aletlerin arızalanması ve bozulması görülebilir.

İntikam duyguları açığa çıkar

İletişimde bulunduğunuz insanlarla aranızda anlaşmazlıklar, kendinizi doğru ifade edemediğinizden kaynaklı olarak iletişim sorunları sıklıkla bu zaman diliminde görülebilir. Bilinçaltınızda kalmış olan eskiye dair olaylar ve konular yine bu süreçte gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Eski sevgiliniz veya eski arkadaşlarınız karşınıza çıkabilir. Merkür retrosunda gelen retro bitince geri gidecektir. Bu yüzden eskide kalmış olan eskide kalsın düşüncesiyle hareket etmenizde fayda var. Akrep burcundaki Merkür kin, öfke ve intikam gibi duyguları gün yüzüne çıkarır. Kötü niyetli kişiler bu zaman diliminde karşınıza çıkabilir. Dikkatli ve temkinli olunuz.

Merkür retrosu anın haritasında yakın çevre, iletişim, maddi kaynaklar, vergiler ve kredilerle ilgili konuları gündeme getirecektir. Bütçe planlaması yaparken beklenmedik ödemelerle karşılaşabilirsiniz.

Bu tarihlere dikkat!

Merkür Retrosu boyunca dikkat edilmesi gereken tarihler;

18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşecek Venüs ve Neptün arasındaki etkileşim iş ortamında ve gündelik hayatınızda karşılaşabileceğiniz problemlere işaret etmektedir. Bu zaman diliminde ve ilerleyen günlerde yanlış anlaşılmalardan dolayı iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Yine bu zaman diliminde sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

19 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşecek açı ise ani çıkabilecek şiddet meyilli kavgalardan ve tartışmalardan ve böyle ortamlardan uzak durmamız gerektiğini bize göstermektedir.

20 Ekim 2020 iç dünyanızı sorgulayıp genel kalıplardan özgürleşmek isteyebilirsiniz. Kişisel özgürlüğünüzü sorgulayabilirsiniz. Takip eden günlerde etkisini gösterecek olan gezegen kombinasyonları; ani gerçekleşebilecek tartışma ve kavgalardan uzak durulması gerektiğini, istenmeyen şiddet olaylarının yaşanabileceğini göstermektedir.

Haberin Devamı

Merkür ve Mars retrolarının hakim olduğu bir Ekim ayı yaşanacak. Sağlığınızla ilgili konulara dikkat etmeli, beslenme ve uyku düzenine dikkat edilmelidir. Mars retrosu nedeniyle enerjiniz düşük olabilir. Ayrıca öfke, ani sinirlenme gibi etkileri Merkür retrosu ile birlikte daha çok hissedebilirsiniz. Merkür retrosu empati kurmanızı ve anlayışlı davranmanızı zorlaştırabilir.

Benzer İçerikler