Geri Dön
Transit Juno akrep burcunda ilahi tanışma etkisi nasıl olacak?

Transit Juno akrep burcunda ilahi tanışma etkisi nasıl olacak?

Astrolojide Juno asteroidi evlilikte sadakatin, bağlılığın ve eşitliğin savunucusu olarak çalışır. İffetli birlikteliklerin ve evliliklerin de koruyucusudur. Kocası Jüpiter, çok kez Tanrıça ve ölümlülerle ilişki yaşayarak aldatmış, Juno ise kıskançlığına rağmen sahiplenici yönü ve sadakatiyle hiçbir zaman kopmamıştır fakat kocasından hıncını alır bazen gücü yetmediğinde ilişki yaşadığı kadınları cezalandırmıştır.

Elgin Kaplan
Elgin Kaplan

Juno kadersel eş olarak bilinir aslında yakın ilişkide olduğumuz kişileri de gösterir. İlişkide dengeler değiştiğinde birlikte olduğumuz kişiye karşı nasıl tepki verdiğimizi gösterir. Transit Juno geçişlerinin, natal haritamız ile açısı olduğu dönemde olan tanışmaların ayrı bir büyüsü vardır. İlahi birliktelikmiş gibi gelir. Özellikle Transit Juno, natal Güneş, Ay, Venüs, Mars, Jüpiter'den destek alıyorsa önemli. Ay düğümleri teması da keza seçimlerimizle kadersel boyutu yükseltir.

Haberin Devamı

Transit Juno 20 Eylül-18 Aralık arası akrep burcunda ilerliyor. Evlilik ve ilişkilerdeki stratejik güç savaşları ile birlikte ilişki kimlik değiştirebilir. Tutkulu, kriz ve kaosa yatkın birlikteliklere açık hale gelir. Kıskançlık, kaybetme korkusu ve saplantı artabilir. Juno akrep süresince olan yeni tanışmaların kalitesi güvensizlik, kuşku, cinsel hazzın ön planda olduğu karanlık bir sevgi barındırır.

Juno akrep dispozitörü Mars’ın Retro olmasından dolayı eski defterleri tekrar açar bu süreçte. Ayrıldığınız partner tekrar çıkagelir. Daha çok yarım kalmış hesaplaşmadır, geri gelene hınç ve öfke besleyebilirsiniz.

13 Ekim- 3 Kasım arası Merkür geriliyor

Ekim ayı ilginç bir dönem olacak. 13 Ekim- 3 Kasım arası Merkür geriliyor. Nikah imzası için doğru zaman değil. Merkür Retrosu kadar Juno’da önemli evlilik, düğün, nişan, boşanma ve ayrılığı da gösterir.13-27 Ekim arası Juno/Merkür kavuşum Uranüs ile karşıt açı oluşturacağı için evlilik işlemlerini hızlandırabilir. Yıldırım nikahı ile yeni tanışmaları birlikteliğe taşıma kararı verirken sorunlu evlilikte ise ani karar verip boşanma isteği olabilir.

Haberin Devamı

27 Eylül-27 Ekim arası yeni tanışmalarda birlikteliğin kalitesi çok dengesizleşir. (19 Ekim’de partil açı) Ani kopuşlar, iniş çıkışlar ve şok edici ayrılıklar, birliktelikteki kıskançlık, güvensizlik, sözlü tehditkarlık belki de manipülasyona bağlı olaylar nedeniyle olacaktır. Tabi bu devam eden evlilik ve süregelen ilişkiler içinde geçerli. Retro gezegen temaslarından dolayı tam anlamıyla bitiş olmaz mutlaka uzlaşma için geri dönüşler olur fakat çok yorar. Sabit enerjiler fazla olduğundan çiftlerin koşullarının hareketlenmesiyle değişime ayak uydurması inanılmaz zorlaşır. Yeni tanışmalar karmiktir ve sonraki dönemlerde bir şeyler yük gibi gelmeye başlar. Ekim ayı garip demiştim bu süreçte eşini, sevgilisine sadakatsiz olan ve farklı konuda yanıltan kişilerin foyası ortaya çıkar.

Not: Transit Juno’nun aynı burçtaki transiti yaklaşık 2 ile 5 yıl arası kalıyor. Tıpkı solar return gibi Juno return haritası (doğum haritanızdaki Juno’nun yer aldığı burcun derece ve dakikasının güncel seneye uyarlanan an haritası) çıkararak biriyle tanışmayı, birliktelikten beklentiniz ile cinsel, ruhsal ve sevgi ihtiyaçlarınızı, olası bir problemle nasıl başa çıkacağınızı görebilirsiniz.

Benzer İçerikler