Geri Dön
Mavi Ay nedir? Süper Mavi Ay Tutulması ne zaman?

Mavi Ay nedir? Süper Mavi Ay Tutulması ne zaman?

Ocak ayında gök gözlemcilerine görsel bir şölen yaşatacak olan Mavi Ay ve Süper Mavi Ay Tutulması nedir? 2018 yılında Mavi Ay ve Süper Mavi Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek? Kanlı Süper Mavi Ay Tutulması nedir? İşte Mavi ay ve Süper Mavi Ay Tutulması hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Mayi Ay aynı takvim ayı içerisinde iki Dolunay yaşanması durumudur. İlki 1 Ocak tarihinde yaşanan Dolunay'ın ardından Ocak ayı ikinci Dolunay'a da sahne olacak. Ocak ayında yaşanacak olan ikinci Dolunay, Süper Mavi Ay olarak adlanıdırılıyor.

Haberin Devamı

Mavi Ay ortalama her 2 buçuk yılda bir meydana gelir.

2018 yılında Mavi Ay ve Süper Mavi Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek?

Mavi Ay ve Süper Mavi Ay Tutulması 31 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek. 31 Ocak gecesi görülecek olan Mavi Ay aynı gece tam ay tutulmasına da sahne olacak. Bu olaya da Süper Mavi Ay Tutulması adı veriliyor.

2018 yılında kaçırmamanız gereken 8 gök olayı...

Kanlı Süper Mavi Ay Tutulması nedir?

Süper Mavi Ay Tutulması sırasında Ay'ın rengi kırmızıya bürüneceği için bu olaya Kanlı Süper Mavi Ay Tutulması adı da veriliyor. Ay, parlaklığını kaybettiği için normal renginden çok daha sönük görünüyor ve atmosfer Ay ışığını bükerek Ay'ın kırmızı görünmesine yol açıyor.

Süper Ay nedir?

Haberin Devamı

Bir sonraki Mavi Ay ne zaman görülecek?

Mavi Ay en son 21 Mayıs 2016 tarihinde gözlemlendi. 31 Ocak 2018 tarihinden sonra Mavi Ay'dan 18 Mayıs 2019 tarihinde görülecek.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler