Geri Dön
Mars'ta bulunan koloni kafaları karıştırdı

Mars'ta bulunan koloni kafaları karıştırdı

Kızıl Gezegen Mars'ta halihazırda gizli bir uzay programı yürütüldüğüne inanan bazı komplo teorisyenleri, Google Mars sitesini kullanarak, Mars üzerinde gizemli bir uzay kolonisi keşfetti. Keşif, Kızıl Gezegen'e zaten gittik mi sorularını peş peşe getirdi.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Google Mars, tıpkı Google Earth gibi görüntüleri yakınlaştırarak Mars yüzeyine bakabileceğiniz bir internet sitesi.

Haberin Devamı

Eğer Mars üzerinde belli bir koordinatı aratırsanız güneş panelleri ile güçlendirilmiş beyaz binaların bulunduğu ilginç bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz.

Daha da ilginç olan şey, kullanıcıların görüntüleri yakınlaştırarak binaların içerisine girebilmesi. Binalar yapay zeka teknolojisi ile inşa edilmiş yapılar.

Peki insanoğlu ya da uzaylı medeniyeti, Mars'ta gerçekten koloni kurdu da haberimiz mi yok?

Aslına bakılırsa görüntülerdeki uzay üssü Google'ın kullanıcılara yaptığı 1 Nisan şakası. Birçok kişi bu görüntülerle keklenmeye devam etse de bazı komplo teorisyenleri bunun bir şaka olmadığını ve Google'ın yanlış algı yaratmaya çalıştığını öne sürüyor.

Ünlü komplo teorisi sitesi Disclose.tv, şaka olarak açıklanan görüntülerin aslında gerçek olduğunu öne süren bazı açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre bazı büyük devletler zaten Mars'ta çoktan koloni kurdu ve bu gelişmeler kamuoyundan gizleniyor.

Google'ın yaptığı şaka, 31 Mart 2017 günü 'Google Cloud Platform expands to Mars' (Google Bulut Bilişimi Mars'a uzanıyor) başlığı altında yayınlanmıştı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler