Geri Dön
Avşa Adası nerede? Avşa Adası gezilecek yerler

Avşa Adası nerede? Avşa Adası gezilecek yerler

Avşa Adası nerededir? Avşa Adası'nda gezilecek yerler neresidir? Avşa Adası'na nasıl gidilir? İşte Avşa Adası hakkında bilmeniz gereken bilgiler...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Avşa Adası ya da Türkeli Adası Marmara Denizi'nin güneyinde yer alan, Balıkesir'e bağlı 36 kilometrekarelik bir adadır. Bizans İmparatorluğu döneminde sürgün yeri olarak kullanılan Avşa Adası günümüzde yaz mevsimi döneminde en çok tercih edilen tatil rotalarındandır.

Haberin Devamı

Avşa Adası'na en çok İstanbul'dan turist gelmektedir. Avşa Adası'nın nüfusu yaklaşık 2000'dir. Fakat yaz sezonunda Avşa Adası nüfusu 90 ila 100 bin kişiye kadar çıkabilmektedir.

Avşa Adası'na nasıl gidilir? Avşa feribot seferleri

İstanbul'dan Avşa Adası'na gitmek isteyenler Bostancı ve Yenikapı'dan kalkan deniz otobüslerini kullanabilir. Tekirdağ'dan Avşa Adası'na gitmek isteyenler Tekirdağ'daki Akport Limanı'ndan Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günü saat 15:00'da hareket eden gemiyi kullanabilir. Balıkesir'den Avşa Adası'na gitmek isteyenler ise Erdek'teki limandan kalkan vapurları kullanabilir.

Avşa Adası'nda gezilecek yerler

Avşa Adası çok büyük bir ada olmadığı için yürüyerek de kolaylıkla gezilebilir. Avşa Adası'nda birçok koy ve plaj bulunmaktadır. Yaz aylarında adayı gezmek isteyenlerin ilk tercihi bu plaj ve koylar olmalıdır. Mavikoy, Çiftlik, Akvaryum ve Kamburtala Avşa Adası'nda gezilmesi gereken yerlerdir. Ali Baba Türbesi, Altınkum, Kadınlar Koyu, Çokincir Koyu, Yiğitler Köyü, Kumtur Plajı, Beyaz Saray Koyu ve Manastır Avşa Adası'nda mutlaka görülmesi gereken diğer yerlerdir.

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler