Geri Dön
Bir evin altından en fazla ne çıkabilir?

Bir evin altından en fazla ne çıkabilir?

Evin altında aylardır ses gelen adamın başına gelenlere kimse inanamadı. Gelen sesin kaynağı ise oldukça endişe vericiydi. Bir evin altından en fazla ne çıkabilir? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Kimliği açıklanmayan California, South Lake Tahoe'de yaşayan biri aylardır döşeme tahtalarının altında mırıldanma sesleri duymuştu. Komşulara aynı sesi duyup duymadıklarını sordu. Ancak kimse bir şey duymadığını söylüyordu. Geçen hafta daha fazla gelen bir ses ayı olabileceğine inandırdı. Bölgedeki ayıları güvende tutmak için çalışan kar amacı gütmeyen bir grup olan BEAR League'i evi kontrol etmek için aradılar. Akabinde evin içinde biri anne ve diğerleri yavruları olmak üzere 5 ayı bulundu! Yapılan inceleme sonucunda yetkililer, evin altındaki bölüme bir el feneri tuttu ve evin en arka köşesinde bir çift gözün kendilerine doğru baktığını fark etti. Yavruların tok olduğunu düşündüler ve onları oradan çıkarmak için taktikler düşünmeye başladılar. Sonunda yavrular kendi başlarına dışarı çıktılar ve anneleriyle tanıştılar.

Haberin Devamı

Şanslı olmayabilirdi!

Bear League'in yönetici direktörü Ann Bryant ayıların Aralık ayının başından beri evin altında kış uykusuna yattığını tespit ettiklerini söyledi. Bryant, talihsiz adamın uzun süredir duyduğu seslerin de ayılara ait olduğunun altını çizdi. Neyse ki ayılar evde herhangi bir hasar bırakmadı. Diğer başka durumlarda ev sahipleri her zaman böyle olduğu gibi şanlı olmayabilir!

Çünkü Ekim ayında, Kaliforniyalı bir kadın, kuzeydeki Tahoe Gölü'ndeki kulübesine giren başka bir siyah ayı tarafından saldırıya uğramıştı. Balık ve Yaban Hayatı Departmanı, bölgedeki sayısız hırsızlıktan en az üç ayının sorumlu olduğunu ve Hank the Tank adlı 500 kilo ağırlığındaki bir ayının, South Lake Tahoe'nin Tahoe Keys bölgesindeki sokaklarda aylardır dolaştığını ve oradan ayrıldığını söylüyor. Yani ayılar çete kurmuş haberimiz yok. Dolayısıyla bölge sakinleri endişeli. Bryant, tüylü canlıların kış aylarında evlerin altındaki bu bölgeleri evleri haline getirmesinin alışılmadık bir durum olmadığını söylüyor. Napsın hayvanlar artık soğuklar da çok soğuk yani. Üşüyorlardır belki ama. İnsan öldürmeseler herkes biraz daha sakin olacak. Herkes evinin altını kontrol etsin. Kastamonu girişinde yazdığı gibi. Dikkat ayı çikabülü!

Benzer İçerikler