Geri Dön
Çin 3 yıllık yapay zeka yönetimi planını duyurdu

Çin 3 yıllık yapay zeka yönetimi planını duyurdu

Daha şimdiden vazgeçilmez teknolojiler arasındaki yerini alan yapay zeka için Çin müthiş bir adım atarak 3 yıllık yapay zeka yönetimi planı düzenledi.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Yapay zekanın nereye evrileceğini bilmek cidden güç. Geçtiğimiz aylarda Birleşik Arap Emirlikleri, yapay zeka bakanlığı kurmuş ve Orta Doğu'da bu denli vizyona sahip bir ülkenin varlığı eminim ki hepimizi şaşırtmıştı.

Haberin Devamı

Yapay zeka teknolojisini hükümet programına alan yeni ülke de Çin oldu. Ekonomik gücü ve iş gücü potansiyeli bu denli yüksek bir ülkenin yapay zeka çalışmalarına kayıtsız kalması elbette beklenemezdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, 2018 - 2020 yıllarını kapsayan toplamda 3 yıllık bir yapay zeka gelişimi programını yayınladı. Yayınlanan program teknolojik hedeflerdense yapay zeka çağındaki Çin ekonomisi için liderlik planını içeriyor.

Yapay zeka nedir?

Yapay zeka çağındaki Çin ekonomisi, sinir ağı yapım çiplerinin seri üretimini sağlayabilecek, robotlar engelli bireyler için günlük yaşamı daha kolay hale getirecek ve bilgisayarla öğrenme radyologlara röntgenlere daha detaylı bakabilmeleri içi yardımcı olabilecek.

Haberin Devamı

Çin ayrıca yapay zekanın çevre dostu üretime de katkı sağlamasını umuyor. Buna göre Çin, 2020 yılı itibari ile üretimde kullanılan enerjiyi yüzde 10 daha verimli hale getirecek.

Bakalım yapay zeka konusunda adım atacak bir sonraki ülke hangisi olacak? Belki de bizim ülkemiz, kim bilir...

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler