Geri Dön
Diplomaside benim nükleer düğmem senin nükleer düğmeni döver seviyesi

Diplomaside benim nükleer düğmem senin nükleer düğmeni döver seviyesi

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore liderinin nükleer düğme her zaman masada bir seçenek açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump da kendi nükleer düğmesinin Kim Jong-un'inkinden daha büyük olduğunu belirten bir tweet attı. İkili arasındaki tuhaf polemik, benim babam senin babanı döver kavgaları yapan ilkokul çocukları seviyesindeki diplomasi dili alay konusu oldu.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Şu sıralar Güney Kore ile olan ilişkilerini canlandırma amacında olan Kim Jong-un, ABD ile olan ilişkilerde nükleer düğme seçeneğinin her daim masada olduğunu belirtti. Donald Trump da boş durmayarak 'Benim nükleer düğmem senin nükleer düğmenden çok daha büyük' yanıtını verdi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, attığı bu tweet ile tartışmayı beşinci sınıf seviyesine indirmeyi başardı ve ABD silah deposunun boş durmadığını ve çalıştığını söyledi.

Donald Trump'ın attığı tweet, Kuzey Kore'ye misilleme niteliği taşıyor. Tweette tam olarak şunlar yazıyor: 'Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, nükleer düğmenin her zaman masasında olduğunu açıkladı. Kendisinin yoksul ve gıda açlığı çeken rejimi altında yaşayan biri benim de nükleer düğmem olduğunu fakat onunkinden çok daha büyük ve güçlü olduğunu ve ayrıca çalıştığını kendisine iletebilir mi?'.

2018 yılının ilk küresel tartışmasını da başlatan ikili diplomatik seviyeyi ne kadar düşürebiliriz adı altında birbirinden ilginç açıklamalarına bu yıl da devam edecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, önümüzdeki Şubat ayında Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları öncesinde iki ülke arasında tansiyonu düşürecek açıklamalarda bulundu ve diyalog çağrısı yaptı. Bu ilginç çıkış sürpriz niteliği taşıyor.

Donald Trump, Salı günü attığı tweette ise roket adam lakabı taktığı Kim Jong-un'u hedef alarak 'Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımlar ve baskılar ülkede büyük bir etki yaratmaya başladı. Askerler tehlikeyi göze alarak Güney Kore'ye kaçmaya çalışıyorlar. Roket adam şimdi de ilk defa Güney Kore ile diyalog çağrısı yaptı. Bu belki iyi belki de kötü bir haberdir - Göreceğiz!' yazdı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler