Geri Dön
Kim Jong-un doğum günü tarihini değiştirecek

Kim Jong-un doğum günü tarihini değiştirecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, devlet propagandası sebebiyle doğum günü tarihini değiştirmeye zorlanabileceği iddia edildi. Sebebi ise bir hayli tuhaf.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kimine göre roket adam kimine göre de asrın lideri. Sık sık nükleer bomba denemeleri ile gündeme gelen ve nükleer düğmesinin olduğunu açıklayan popüler lider Kim Jong-un doğum günü tarihini değiştirebilir.

Haberin Devamı

İddianın sahibi Kuzey Kore konusunda uzman bir isim sayılan Jean H. Lee.

Jean H. Lee, Kim Jong-un'un doğduğu yılın hükümet tarafından resmi olarak hiç açıklanmadığını fakat 1982 olarak duyurulabileceğini söyledi.

Her yıl 8 Ocak günü Kuzey Kore'de coşku ile kutlanan Kim Jong-un'un doğum günü resmi tatil günü değil. Fakat onu gönülden seven halkı genç lideri onurlandırmak adına türlü türlü eğlenceler düzenliyor.

Aslına bakılırsa Kim Jong-un'un halası ile 2016 yılında yapılan bir röportajda doğum yılı tarihi 1984 olarak belirtilmişti.

Kim Jong-un'un halası Ko Yong Suk, verdiği röportajda genç liderin 8'inci yaş gününü kutlarken yıldızlı bir üniforma hediye edildiği güne dair bazı detayları paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Halasına göre Kim Jong-un'un normal bir insan olarak büyümesi mümkün değildi çünkü etrafındaki herkes ona geleceğin lideri gibi davranıyordu.

Peki 1984 yılı neden 1982 yılı olarak düzeltilecek?

Bunun sebebi Kim Jong-un'un babası Kim Jong-il'den 40, dedesi Kim Il-sung'dan da 70 yıl sonra doğduğu gibi gözükmesi.

16 Şubat 1941'de doğan Kim Jong-il'in doğum yılı tarihi daha sonra 1942 olarak değiştirilmişti.

Bilindiği kadarı ile Kim Jong-un bugün 34'üncü yaş gününü kutlayacak. Nice nükleersiz yaşlara Kim Jong-un.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler