Geri Dön
Kuzey Kore propagandası yapan çizgi filmde şiddet detayı

Kuzey Kore propagandası yapan çizgi filmde şiddet detayı

Kuzey Kore'nin çocuklara yönelik propaganda çalışmaları kapsamında 1960'lı yıllarda yapılan bir çizgi filmde çocukların ABD Ordusu'nu bombalaması dikkatleri tekrar Kuzey Kore'ye çevirdi.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kuzey Kore ile ABD'nin birbirlerinden hiç hoşlanmadığını sağır sultan bile duydu. Bu düşmanlık yeni oluşmadı. Yıllar yıllar öncesine kadar dayanıyor. 1960'lı yıllarda yapılan bir çizgi film de ABD düşmanlığının çocuklara nasıl empoze edildiğinin en açık kanıtlarından birisi.

Haberin Devamı

1967 yılına ait şiddet içerikli televizyon yapımı, Amerikan karşıtlığını teşvik ediyor ve çocukları Kuzey Kore rejimine destek için cesaretlendiriyor.

Zaman Bombası olarak adlandırılan çizgi filmde genç yaştaki Kuzey Koreli bir çocuk hasta kız kardeşi için yemek arama amacıyla dışarı çıkıyor. Çizgi film ABD işgali altındaki Kore yönetimini konu alıyor.

13 dakikalık çizgi filmde Amerikan Ordusu çirkin, şişman ve aptal olarak yansıtılıyor. Hasta kızı gören ABD askeri kızın yaşadığı yere bomba atma girişiminde bulunuyor.

Fakat Kuzey Koreli çocuk, askerin bu girişimini fark ediyor, evlerine atılan bombayı patlamadan önce çıkarıyor ve kız kardeşi ile beraber kaçıyor.

Bu sırada ABD askerleri eve köpek yolluyor. Kuzey Koreli çocuk köpeği kontrol altına alıyor ve köpek üzerine patlamamış bir bomba koyarak köpeği ABD askerlerinin bulunduğu yöne doğru gönderiyor.

Haberin Devamı

ABD askerlerinin yanına yaklaşan köpeğin üzerinde bomba patlıyor ve tüm askerler ölüyor. Kuzey Koreli çocuk ve kız kardeşi elde ettikleri zaferle mutluluktan havalara uçuyor.

Çizgi film, Kim Jong-un'un dedesi olan Kim-II-Sung dönemine ait.

Kore Savaşı'ndan bu yana ABD ve Kuzey Kore birbirlerinin ezel düşmanları konumundalar. Savaşın ardından Güney Kore ve Kuzey Kore'nin 38'inci paralelle sınırları belirlendi.

O günden bu yana Kuzey Kore, Kim ailesi tarafından dış dünyaya son derece kapalı bir rejim altında yönetiliyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler