Geri Dön
Kuzey Kore'de hapiste açlıktan ölenler köpeklere yem ediliyor

Kuzey Kore'de hapiste açlıktan ölenler köpeklere yem ediliyor

Aslen Kuzey Koreli olan ve Kuzey Kore'den 3 defa kaçmayı başaran insan hakları aktivisti Ji Hyeon-A'nın iddialarına göre Kuzey Kore'de hapiste açlıktan ölen ya da ölmek üzere olan mahkumlar köpeklere yem olarak veriliyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kuzey Kore ve çılgın lideri Kim Jong-un dünyanın ilgi odağı olmayı her defasında bir şekilde başarıyor.

Haberin Devamı

PR çalışması yapsa herhalde kendi reklamını bu kadar iyi yapamaz. Fakat reklamın iyisi değil kötüsünden hareket ediyor gibi olsa da reklamın iyisi kötüsü olmaz diye bir gerçek de var.

İnsan hakları namına her türlü şeyin yok sayıldığı Kuzey Kore'den 3 defa kaçmayı başaran fakat her denemesinde Kuzey Kore'ye geri iade edilen Ji Hyeon-A, sır ülkede yaşanan bazı olayları kamuoyu ile paylaştı.

Ji Hyeon-A, bir gözaltı merkezinde mahkumların açlıktan acı çekerek hayatlarını kaybederken Kim Jong-un'nun pahalı İsviçre peynirleri ve Fransız şarapları içtiğini aktarıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bir oturuma katılan Ji Hyeon-A, Kuzey Kore'de yaşadığı acıyı ve açlığı tarif etti.

Ji Hyeon-A, hapiste geçirdiği süre boyunca derisi yüzülmüş kurbağa ve fare yemeye zorlanmış.

Haberin Devamı

Fakat daha da kötüsü hapiste hayatını kaybeden mahkumların, köpeklere yem olarak verilmesi.

Kuzey Kore'den 3 defa kaçan Ji Hyeon-A, her defasında Çin'de yakalanıp Kuzey Kore'ye geri iade edildi.

2007 yılında Güney Kore'ye kaçan Ji Hyeon-A, burada annesi, erkek ve kız kardeşi ile bir araya geldi. Babalarına ne olduğu konusunda aile fertlerinin hiçbir fikri yok.

Kuzey Kore'de hapse mahkum edilen kişilerin türlü türlü işkencelere maruz kaldığını söyleyen Ji Hyeon-A, hapisten kaçmanın ve kurtulmanın bir mucize olduğunu belirtiyor.

Ji Hyeon-A, Çin Hükümeti'ni, Kuzey Kore'den kaçan kişileri iade etmemesi konusunda da tavsiyede ve uyarıda bulundu.

Ji Hyeon-A, Kuzey Kore'de geçirdiği günleri ve yaşadığı işkenceleri anlattığı bir kitap da yazdı.Birleşik Krallık, ABD, Fransa, Güney Kore ve Kanada kitabın basılması ve yayınlanması için sponsor oldu.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler