Geri Dön
Paris'te ne yapılır: Paris gezisi için öneriler

Paris'te ne yapılır: Paris gezisi için öneriler

Rüya şehir Paris'e gitmeyi hayal eden binlerce insan var. Yıllık izin formları doldurulmaya, tatil planları yapılmaya başlandı bile. Peki Paris'e gitmeden önce nasıl bir hazırlık yapmalı? Nereleri gezmeli? Ne kadar parayla gitmeli?

Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR
Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR

Öncelikle, Fransa vizesi için gereken evrakları gözünüzde büyütmeyin lütfen. Tek başınıza rahatlıkla toparlayabilirsiniz. Uçak biletlerini de dert etmeyin. Birçok hava yolu şirketi tam da şu aralar indirim döneminde. Yine de aramızda vizeydi, uçak biletiydi uğraşmak istemeyen; prenses/prens gibi takılmak isteyenler de olabilir. Tur ile gitmek kolay olsa da, hiçbir şey özgürce seyahat etmenin yerini tutamıyor tabii.

Haberin Devamı

Paris'te mutlaka görülmesi gereken yerler


Louvre Müzesi

Tuileries Bahçesi, Eyfel Kulesi, Seine Nehri, Notre Dame, Louvre, Disneyland... Concorde Meydanı, Şanzelize, Zafer Takı... Paris tarihi mekanları, müze gezmeyi ve tatlı yemeyi sevenler için bulunmaz bir şehir. Yalnız tarihi mekanlara girerken 5 euro’ya dijital rehber almayı unutmayın. Almayacaksınız, mutlaka önceden bir şeyler okuyup gidin. Yoksa bakmaktan başka bir işe yaramıyor gördükleriniz.

Paris havalimanlarından merkeze en yakın olanı Charles de Gaullez. Burada su bile içmeden ilk yapmanız gereken şey, NAVİGO KART almak. Şehir içi toplu ulaşımı rahatça ve ücretsiz kullanmak istiyorsanız mutlaka 1 minik vesikalık fotoğraf ve 5 euro kira, 22 euro da dolum bedeliyle 1 hafta ücretsiz seyahat hakkı veren NAVİGO Kart'ı almalısınız. Bu kart sizde 10 yıl kalır. Şehre tekrar yolunuz düşerse de kullanabilirsiniz. Euro bu kadar pahalıyken taksiye binemeyeceğimize göre, bence bu kartı almakta fayda var.

Haberin Devamı

Paris'te nerede kalmalı?



Seine Nehri

GPS kullanarak nerden nereye gidebileceğinizi kolaylıkla bulabilirsiniz. Tek uyarım; otobüs yerine metro kullanmaya hazır olun. Paris'in inanılmaz karışık ve uzun metro ağları var. M1, Rer A, Airport her yer için karıştırılası ağlar... Dikkatli olmak şart. Sorun, çekinmeyin!

Öncelikle Avenue Carnot'da kalmanızı tavsiye ediyorum. Bu cadde metro ve Zafer Takı'na yakın olduğu için, otomatikman her yere yakın oluyor. Kahvaltısında efsane peynirleri de yok değil. Hele o yoğurtlar! Aman Allahım! Zaten Fransızlar meyveli yoğurt, kruvasan ve reçelsiz yapamıyor. Sabah sabah herkes şeker komasına giriyor. Bu kadar çok hamur ve şeker yiyerek nasıl zayıf kalıyorlar derseniz; Fransızların yürümeyi inanılmaz sevdiğini söyleyebilirim. Ben hayatımda böyle yürüdüğümü hatırlamıyorum. Günde ortalama 30 bin adım attım. Şu an fizik tedavi görüyorum :P Bence bu yüzden fitler!

Eyfel Kulesi, Şanzelize, Tuileries Bahçesi...


Eyfel Kulesi

İlk gideceğiniz yer Eyfel Kulesi olsun. Kuleye girişte 1 ya da sezona göre 2-3 saat kuyruk oluşuyor. Ne kadar yukarı çıkmak istediğinize göre ödediğiniz ücret değişiyor. Dolayısıyla etrafı gezen çok ama yukarı çıkan az... Eyfel’in resmi sitesinden online bilet alabilirsiniz. En tepeye çıkmanın bedeli, 25 euro! Asansörle çıkmak istiyorsanız ekstra ücret ekleniyor.

Haberin Devamı

Paris'teyken Bağdat Caddesi'ni özleyenler Şanzelize’ye gidebilirler. Tüm global markaların bulunduğu bu geniş caddede Zafer Takı da var.

Yeşillik için Paris’in ciğeri Tuileries Bahçesi'ne gidebilirsiniz. Burası Paris’in her noktasından daha güzel. Şehrin havasını soluyabileceğiniz, enerji deposu olan tek yer! Çıkışta da 'aydınlık meydan' diye anılan Concorde Meydanı bulunuyor. Burada uygun fiyatlı hediyelik eşya satın alabileceğiniz güzel yerler var.


Notre Dame Katedrali

Louvre Müzesi'ne mutlaka gidin

Dünyanın en büyük sanat müzesi olan Louvre, salı hariç her gün açık. Giriş ücreti olarak 15 euro ödedikten sonra müzeyi gezmek 4-5 saat sürüyor. Vestiyere eşyalarınızı ücretsiz bırakıp rahat edebilirsiniz. Tarihin ve dünyanın en güzel eserlerin kalbi orası. Ölmeden mutlaka görülmesi gereken 100 yerin başında geliyor. Louvre’a mutlaka gidin derim!

Notre Dame Katedrali’ne giriş ise ücretsiz. Öte yandan kulelere çıkmak için 10 euro, Hazine Dairesi'ne girmek için 2 euro ödemeniz gerekiyor. 400’e yakın dar merdivenlerden çıkmaya hazır olun.

Haberin Devamı

Gelelim Disneyland’a... Yapılan ikinci Disneyland’a giriş 107 euro! Bahçesinde marketleri ve satıcıları dolaşabilirsiniz. Burada gerçek waffle almayı unutmayın.

Cafe de Flore'nin ününe aldanmayın!

Tatlı ve makaron sevenler, kalbine şeker akan insanlar, şimdi sözüm size! İşte bizim dünyamız! Hiçbir yerde tadamayacağınız kadar leziz ve görkemli pastalara, makaronlara hazır olun! Laduree sizi Şanzelize'de karşılayacak.

Saint Germen’deki ünlü kafeden de bahsedeyim biraz. Saint Germen, bizim İstanbul’daki Nişantaşı gibi bir yer. Fransız yazarlar ve Karl Lagerfeld, buradaki Cafe de Flore'ye gidermiş. Biz de gittik gördük. Pahalı diye tabir edebileceğimden daha pahalı ve ilgi eksikliği yaşadığım yegane mekan. Merak nelere kadir! 20 kahve içebileceğim ücreti ödeyip 1 kahve içtim! En ünlü tatlılarından profiterol 15 euro idi!

Benzer İçerikler