Geri Dön
Müge Anlı'daki Şiar cinayeti itirafı ne düşündürttü?

Müge Anlı'daki Şiar cinayeti itirafı ne düşündürttü?

Haftalardır 9 yaşındaki Şiar’ın öz annesi ve üvey babası tarafından gizlenen ölümünün ardındaki sır perdesi yeni bir itirafla açığa kavuşmuş oldu...

Meltem Arslan Yeşil
Meltem Arslan Yeşil

Kan dondurdu

Müge Anlı’nın programında işlenen korkunç cinayet neticesinde, anne Gülüzar Amanet ve sevgilisi Hami Kıcı gözaltına alınmıştı. Şiar’ın babası, dedesi ve babaannesinin programa başvurmasıyla haftalardır araştırılan yangın olayında bugün Hami Kıcı’nın erkek kardeşinin ve sonrasında annenin de itirafıyla talihsiz yavrunun üvey babası tarafından feci şekilde dövüldüğü, sonrasında benzin alarak yangın çıkardığı ve diri diri yanmasına sebep olduğu, anneyi de birine bir şey söylerse diğer çocuklarıyla tehdit ettiği öğrenildi.

Akıl alır gibi değil

Henüz 9 yaşında şiddetin türlüsüne maruz kalan, diğer kardeşleriyle aynı sofraya bile oturtulmayan, annesinin sevgilisi tarafından sopayla cinsel tacize uğrayan, küçücük bedenine dünya kadar acıları sığdıran bu güzel yavrunun ölümü hepimizin canını çok yaktı. Bir anne düşünün; evladını öldüresiye döven, yetmediği gibi yakarak öldüren bir caniyle işbirliği yapıyor ve sırf sevgilisinin şekeri yükseldi diye hastaneye götürüyor. Bunu düşünebilecek kadar akıl sağlığı yerinde aslında! Ancak evladının önüne koyduğu ve terk etmesinden korktuğu Hami Kıcı’yı kaybetme korkusu, evlat sevgisinin de önünde! Akıllara zarar... Hastane doktorlarından birinin, odada ağlarken gördüğü Hami Kıcı ve Gülüzar Amanet dikkatini çekiyor, annenin "9 yaşındaki oğlumuz öldü, ondan dolayı şekeri yükseldi" ifadesi sonrası ve sonrasında televizyon kanalına intikal eden Şiar’ın yangında öldüğü haberi üzerine tanık olduğu her şeyi detayıyla anlatıyor doktor. Başından beri inkar ettikleri, birbirlerini suçlayıcı söylemlerde bulunup itiraf ettikleri korkunç cinayet sonrası anne ve sevgilisinin tutuklanması yüreklere su serpse de, maalesef Şiar artık aramızda yok. Çocukluğunu yaşayamadan hayalleri ve çocukluğu iki cani tarafından elinden alınan Şiar maalesef yok!

Herkes anne baba olamaz!

Kiminin aylarca, yıllarca uğraştığı evlat hasreti; kiminin ne zorluklarla besleyip büyüttüğü evlatları; türlü zorluklara göğüs geren ve hala hayat mücadelesi veren anne babaları düşününce; böyleleri olmaz olsun! dedirtiyor insana. Gerçekten anne ve babalığın bilincinde olan, o sorumluluğu layıkıyla taşıyacak, her türlü kötülükten koruyacak ve kollayacak, anne ve baba olma kavramını bütünüyle hakeden bireylerin bu yüce duyguyu tatmasını diliyorum. Zira aksi taktirde oluşan tablo ortada!

Aylarca karnında taşıyıp, doğurup büyüttüğün evladını gözünden sakınman gerekirken, koruyup, kollamakla yükümlüyken içinde zerre sevgi ve merhamet kırıntısı bulunmayan bu vicdansız annenin de sevgilisinin de en ağır şekilde cezalandırılmasıdır temennim.

Benzer İçerikler