Geri Dön
Demet Akalın'ın 'okul' kararı niye olay oldu?

Demet Akalın'ın 'okul' kararı niye olay oldu?

Demet Akalın yine çok konuşulan, çok tartışılan bir karara imza atmış ve kızı Hira'yı pandemi nedeniyle okula göndermek istemediğini, eve sigortalı ve maaşlı bir öğretmen tuttuğunu açıklamış. Peki kızının sağlığını düşünen Akalın'ın bu 'okul' kararı niye olay oldu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Pandemi hepimizi değiştirdi, dönüştürdü

Pandemi hepimizin psikolojisini doğrudan etkilemiş durumda. Hiçbirimiz aynı 'biz' değiliz. Evet can kayıpları çok üzücü ama bize önemli bir getirisi de oldu tüm bu süreçlerin. Canımızın, sevdiklerimizin kıymetini daha da bilen insanlara dönüştük. Sadece kendimizi değil metrobüsteki vatandaşı da önemsediğimiz için takıyoruz o maskeleri. Daha düşünceli olduk, empati kurma becerimiz gelişti. Bunlar güzel şeyler. Ama mesela bir okul meselesi var ki orada her kafadan farklı bir ses çıkabiliyor işte.

"Zannedersin çocuğu lord okuluna yazdırdım!"

Demet Akalın da canının parçası kızı Hira için bir karar almış. Kızını pandemi nedeniyle okula göndermek istememiş, online eğitimin de verimsiz olduğunu düşündüğü için eve sigortalı ve maaşlı bir öğretmen tuttuğunu açıklamış. Kendi kararı Akalın'ın. Ama ne hikmetse olay olmuş bu açıklama. "Paranın gözü kör olsun" diyen bile çıkmış. Akalın da bu eleştirilere esprili bir şekilde karşılamış ve "Zannedersin çocuğu lord okuluna yazdırdım! Okul açılırsa okula gidecek, dert yapmayın. Burs verdiğim çocuklar adam oldu. Onu yazın!" demiş.

Tabii ki Hira'yı düşünecek

Akalın yine tüm çocukları adam yapmış, kadın yapmamış ve şaşırtmamış. Bu konuda hatalı. Ama çok haklı olduğu bir şey var o da kızının sağlığından sorumlu olması ve ona imkânları dahilinde kendince güvenli bir seçeneği seçmiş olması. Hira'nın sağlığı için sigortalı, maaşlı bir öğretmen tuttuğunu açıklamış. Sigortasız, maaşsız mı çalıştıracağını söylemiş? Yooo... Akalın, kızına bu konforu sunacak güçte. Akalın kime kötülük yapıyor? Kimseye. Neden bu konuda bu kadar haksızca üzerine gidildi, anlamak zor. Evet, Demet Akalın her hareketiyle "İşte bu" dedirtmiyor belki ama okul konusunda yerden göğe, ABD'den Çin'e kadar haklı. Tabii ki Hira'yı düşünecek, kime ne? Tamam Akalın'ı sevmiyor olabilirsiniz, biz de onu sıklıkla eleştiriyoruz ama haksızlığa da sonuna kadar hayır!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler