Geri Dön
Sıla, Ahmet Kural ve şiddet

Sıla, Ahmet Kural ve şiddet

Aslında konu ilişkiye değil, insana kişiye bir şans verme konusu. Bir defa şiddet eğiliminde bulunan bir insanın, ikinci ya da üçüncü kez saldırısına maruz kalma konusu. Şiddetin uzunu kısası olmadığı gibi, ilki ve sonu da olmuyor ne yazık ki.

İrem Funda Çakmak
İrem Funda Çakmak

Geçtiğimiz haftalarda bir araya gelen Sıla ve Ahmet Kural çiftinin ilişkisi bu kez olaylı bitti. Sıla, Ahmet Kural’dan darp ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Ahmet Kural’a 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Kural ise iddialari reddediyor. 45 dakika yerlerde sürüklenmek suretiyle şiddet gördüğünü söyleyen Sıla’yı, 'sadece kolunu tuttuğunu' söyleyerek yalanlıyor.

Haberin Devamı

Bu durum ilişkilere ikinci bir şans verme konusunu gündeme getiriyor. Her ilişki ikinci bir şansı hak eder mi? Çiftin ilk ayrılık sebebi de şiddetti. Taraflardan açıklama gelmese de, ilişki sonrasında Ahmet Kural’ın Sıla’yı rahatsız edici hareketlerde bulunduğu iddia edilmişti. Sonuç, ikinci bir şans verilen ilişki tekrar eden bir şiddetle gazete manşetlerinde ve mahkeme salonlarında son buldu. Nihayetinde şiddetin ilk ve son kavramının olmadığı bir kere daha anlaşıldı.

Sıla, Ahmet Kural ve şiddet

Aslında konu ilişkiye değil, insana ikinci bir şans verme konusu. Bir defa şiddet eğiliminde bulunan bir insanın, ikinci ya da üçüncü saldırısına maruz kalma konusu. Şiddetin uzunu kısası olmadığı gibi, ilki ve sonu da olmuyor ne yazık ki. Kişinin maddi özgürlüğü olması ya da ünlü olması da şiddete uğramasının önüne geçemiyor. Bu ruhsal bozukluk durumu Sıla, Ayşe, Aysel tanımıyor işte.

Haberin Devamı

Bundan sonra ne olacağını bilemeyiz. Ancak bir kere maruz kalınan şiddetin devamı gelir. Şiddet eğilimi, insana zarar verme hissi, anlık bir öfke, gelip geçici bir davranış şekli değil. Olayın tek sevindirici yanı; şiddetin dile getirilmesi, hukuki yollara başvurulması. Şiddetin yaşı yok, cinsiyeti yok, mesleği yok! Şiddet görülen ilişkide aşk kalmaz, saygı kalmaz. Şiddetin affı olmaz. İkinci bir şansı hiç olmaz!

Bir kere daha tüm şiddet mağdurlarına geçmiş olsun.

Benzer İçerikler