Geri Dön
Hillary Swank üçüncü Oscar'ını ne zaman alacak?

Hillary Swank üçüncü Oscar'ını ne zaman alacak?

Hillary Swank yepyeni filmi 'I Am Mother'la geri dönüyor... 1998 doğumlu genç oyuncu Clara Rugaard'la birlikte yepyeni bir bilimkurgu filminin başrolünde yer alacak olan aktrisi uzun zamandır şöyle iddialı bir filmde görememiştik. Ki Hillary Swank'in öyle çok da iddialı bir projede yer alması gerekmiyor. Geçmişte yer aldığı filmlerin birçoğunda kendisini, daha da önemlisi oyunculuğunu kanıtlamış bir isim...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hillary Swank, henüz 25 yaşında 'Erkekler Ağlamaz'la sadece ABD değil tüm dünyada adını duyurdu. 25 yaşında 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ını evine götürdü, 1999 yılında.

Haberin Devamı

Çok değil sadece 5 yıl sonra, henüz daha 30 yaşındayken bu kez koskoca Clint Eastwood'un yönetmenliğini yaptığı 'Milyonluk Bebek'le karşımıza çıktı.

Bir şahane performansı da işte bu filmdeydi.

Akademi tereddüt etmedi, "Yahu bu kadına çok değil sadece 5 yıl önce koskoca En İyi Aktris Oscar'ını verdik, dur biraz daha bekleyelim" filan denilmedi.

Hillary Swank, ikinci Oscar'ını da 2004'te kazanmış oldu.

Fakat ne olduysa oldu, ya kendisini geri çekti daha sağlam adımlar atmak için, ya da bir şekilde kafasına uygun projeler bulamadı, edemedi...

Uzun bir süre onu çok fazla göremedik, oyunculuğundan uzak kaldık.

Ha şunu da söylemek gerekiyor, kemikli yüz yapısından ötürü genelde hep maskülen rollerde karşımıza çıkacak korkusu da yaşadık tabii.

Haberin Devamı

Sonuçta kazandığı iki Oscar'lık performansında da hep maskülen rollerdeydi.

Düşünsenize ne kadar büyük bir risk aslında bu.

Kadın 'feminen'leşse ve kötü bir performans sunsa yerden yere vurulacak ve daha 30'larının başında iki Oscar sahibi dünyaca tanınan bir aktris.

Yeni bir filmde, bir bilimkurguda rol alacak olması onun için sanki yine 'zaman kazanmak' gibi.

43 yaşında, halen daha genç.

Ama bir an önce ters köşe yapıp tekrar 'iddialı' yapımlarda, ya da düşük bütçeli olsa da yine ses getirme ihtimali yüksek rollerde karşımıza çıkmalı.

İşte o zaman Hillary Swank'in 40'larında bir kez daha Oscar heykelciğini evine götürmesi hiç de olasılık dışı değil...


twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler