Geri Dön
Roman Polanski'nin Oscar'a dönme talebi neden reddedildi?

Roman Polanski'nin Oscar'a dönme talebi neden reddedildi?

Dünyaca ünlü yönetmen Roman Polanski'nin Oscar'a dönme talebi reddedilmiş. Aslında çok da şaşırtan bir durum değil. Hatta aksi kabul görse daha şaşırtırdı. Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Roman Polanski'den yeni başvuru...

Yönetmen Roman Polanski, son yıllarda ödül törenlerinin en çok tartışılan ismi. Çünkü Polanski'nin yıllar önce yaptığı cinsel saldırı ortaya çıktı ve bunun ardından yönetmen durumu kabul etmeyerek hafifletmeye çalıştı. Hemen sonrasında ise Akademi yönetimi, tepkilere cevap olarak Polanski'yi Akademi üyeliğinden çıkardı. Şimdi ise yönetmenin yeniden Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne Akademi üyeliğine geri teslimi için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Akademi'de üye olmaktan çıkarılmıştı

Roman Polanski, son olarak Subay ve Casus filmini hayata geçirmişti. Bu filmiyle tam 12 kategoride Cesar Ödülü'ne layık görülmüş ve bu ödüllerden üçüne sahip olmuştu. Tabii Polanski'nin geçmişinde yaptığı cinsel saldırının varlığı, Fransa'yı ve tüm dünyayı ayaklandırmıştı. Bunun öncesinde ise Polanski, Oscar Ödülleri'nde hangi filmlerin aday olacağına ve ödül alacağına karar veren Akademi'de üye olmaktan çıkarıldı.

Demek ki neymiş işlenen suçlar unutulmuyormuş...

Yönetmen, bu üyelikten çıkarılmanın haksız olduğunu düşünerek Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak başvurusu Hakim Mary Strobel tarafından reddedildi. Polanski'nin avukatı Harland Braun'un söylediklerine göre Polanski bu karara itiraz etmeyi düşünmüyormuş. Demek ki neymiş işlenen suçlar unutulmuyormuş, gün geliyor ve bir şekliyle insanın karşısına çıkıyormuş.

Benzer İçerikler