Geri Dön
Microsoft'un evden çalışma kararı neden önemli?

Microsoft'un evden çalışma kararı neden önemli?

Pandemi süreciyle beraber birçok iş yeri evden çalışma sistemine geçti. Ofis sistemine geri dönmek isteyenler için ise yurt dışından kötü haberler geliyor. Bakınız Microsoft'un uzaktan çalışma kararı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Meğer ne kadar zormuş" dedik

Evde kaldık, evden çalıştık ve bir zaman sonra artık bu durum biraz can sıkıcı olmaya başladı. Her rutin gibi evden çalışma düzeni de zaman içerisinde monoton bir tempoya sürükledi bizi. "Meğer evden çalışmak ne kadar zormuş" diyen diyene! Gelin görün ki, ofis sistemini özleyenler için kötü bir haber var. Teknoloji devi Microsoft, uzaktan çalışma kararını açıklamış.

Temelli evden çalışmayı mümkün kılacaklar

Microsoft'un yeni çalışma planı şöyle: ABD'deki ofisleri yeniden açıldığında uygulamaya konulacak plana göre çalışanlar yeni dönemde haftalık toplam çalışma saatlerinin yüzde 50'sinin altında kalan bir süre boyunca evden çalışabilecek. Sürekli evden çalışma isteyenler ise yöneticilerden gerekli onay alındığında izin verebilecek. Peki diğer şirketler nasıl kararlar aldı?

Doğrudan ilgilendiriyor

Twitter, şirket çalışanlarının isterlerse 'sonsuza dek' evden çalışabileceklerini açıklamıştı. Google ve Facebook gibi diğer teknoloji devleri ise Haziran 2021 tarihine kadar ofise dönmeyeceklerini duyurmuşlardı... Tüm bu açıklamalar, 'eski normal'e dönmeyi iple çekenler için negatif gelişmeler elbette. Devlerin verdikleri karar diğer şirketler için de bağlayıcı kararlar oluyor. Yani kelebek etkisi gibi, nasıl pandemi tüm insanlığı bir araya getirdi, 'yeni normal'den kurtulmak da yine bize, çoğul düşünceye bağlı. Microsoft'un evden çalışma kararı bu yüzden önemli. Koskoca şirketlerin verdikleri kararlar hepimizi aslında sandığımızın aksine çok daha fazla doğrudan ilgilendiriyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler