Geri Dön
TikTok ve Trump kavgası nasıl sonuçlanır?

TikTok ve Trump kavgası nasıl sonuçlanır?

Trump'ın 45 günlük süre tanımasıyla patlak veren TikTok krizi ABD'de enteresan bir tabloyu ortaya koyuyor. TikTok dava sürecini başlatmış son olarak. Peki sizce TikTok ve Trump kavgası nasıl sonuçlanır?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ambargoya maruz kalmıştı

TikTok geçtiğimiz günleri ABD Başkanı Donald Trump önderliğinde ciddi bir ambargoya maruz kalmıştı. Bunun sebebi 'ulusal güvenlik' endişesiydi. Yani ABD'deki kullanıcı verilerinin Çin'e aktarıldığının düşünülmesiyle birlikte ABD'nin ulusal güvenliğinin tehdit altında olduğu belirtilmişti. TikTok ise söz konusu verilerin hiçbir zaman Çin hükümetine aktarılmadığını açıklamıştı.

45 günlük süre tanımıştı

Ancak görünen o ki bu iş sonu mahkemede bitecek... Çünkü TikTok cephesinden yeni gelişmeler var. TikTok'un ana şirketi ByteDance, Amerikan yönetimini dava edeceklerini duyurmuş. ABD'deki faaliyetlerinin durdurulması için 45 günlük süre tanınan TikTok'tan yapılan açıklamada "Kanunun göz ardı edilmediği, şirketimizin ve kullanıcılarımızın adil haklara sahip olduğunu kanıtlayabilmek için ABD yönetimini yargı kolunda karşımıza almaktan başka seçeneğimiz kalmadı" ifadeleri yer alıyor.

Seçim malzemesi yaptığı ortada

Gelinen tablo enteresan... Bıçaklar çekilmiş. Trump'ın 45 günlük resti üzerine TikTok'tan gelecek hamle merak ediliyordu. Mantıklı ve doğru bir karar verip konuyu hukukun üstünlüğü zeminine taşımışlar. Trump'ın tam da seçim döneminde TikTok'u bir seçim malzemesi yapması ve işin içine Koronavirüs nedeniyle epey antipati toplayan Çin'i karıştırması asla tesadüfi değil tabii ki... Bakalım bu kavga nasıl sonuçlanacak. Ancak şu bir gerçek ki, TikTok böyle meseleler sayesinde prestij kaybetmiyor, tam tersi daha da büyük bir ilgi topluyor. Instagram'ın dahi Reels ile TikTok kitlesini kazanmaya yönelik adımlar attığını düşünürsek tablo ortada gibi...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler