Geri Dön
WhatsApp'ın arşiv yeniliği tepki toplar mı?

WhatsApp'ın arşiv yeniliği tepki toplar mı?

WhatsApp hepimizin vazgeçilmezi. Telefonların 'akıllı' hale gelmesiyle SMS kültürümüzü yerle bir eden WhatsApp, türlü minnoş yeniliklerle her daim trend olmayı başarıyor. İşte son yenilik... WhatsApp, arşiv yeniliği getirmiş. Peki bu yenilik tepki toplar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

WhatsApp yine yenilik peşinde

WhatsApp öncesini hatırlamıyoruz bile. Öyle bir dünya hiç yaşanmamış gibi garip, eksik, tatsız, tuzsuz geliyor. Hele bir de Corona sürecinde WhatsApp olmadığını düşünsenize. Korkunç değil mi? İhtimali bile garip... Telefonların 'akıllı' hale gelmesiyle SMS kültürümüzü yerle bir eden WhatsApp trend'liğine trend'lik katma peşinde. Türlü minnoş yenilikle ilgiyi üzerinde tutmaya devam ediyor.

Bildirim de yok tabii

İşte son yenilik... WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştiren iki yeni özelliği test etmeye başlamış. Bu özelliklerden en dikkat çekici olanı ise şu: Bir süredir hiçbir konuşma olmayan sohbetler otomatik olarak arşive taşınacakmış. Arşive eklenen sohbetler de yeni bir mesaj gelse dahi ana sohbet ekranına düşmüyor, bu sohbetlerde yeni bir mesaj olduğuna dair de bir bildirim gösterilmiyor tabii.

Probleme yol açar mı?

Sohbet sayfasının en altındaki 'Arşivlenmiş Mesajlar' klasörü de yeni özellikte en üste taşınmış olarak gösteriliyor. Peki bu arşiv yeniliği tepki toplar mı? Bence toplar. Çünkü bildirimlerin gözükmemesi ciddi bir probleme yol açabilir. WhatsApp dinamizm adı altında böyle bir yenilik yapsa da kullanıcıların kafasını karıştırabilecek bir adım. Bakalım test aşamasındaki bu özellik ne zaman hayata geçecek ve daha sonra ne gibi krizler yaşanacak...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler