Geri Dön
Çamaşır yıkamanın gerçekten sonu mu geliyor?

Çamaşır yıkamanın gerçekten sonu mu geliyor?

Görünüşe göre, yakın gelecekte çamaşır yıkamayı bırakıp kıyafetlerimizi başka şekillerde temizleyecek ya da yeniden farklı bir şekilde 'üreteceğiz'.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Tasarımcı Stella McCartney "Lüzumsuzsa yıkamayın" diyerek çamaşır temizleme alışkanlıklarımıza tuhaf bir noktadan bakıyor. Doğru ya da yanlış olduğunu tartışacak değiliz. Bulunduğumuz noktada McCartney'i destekleyecek pek de fazla imkana sahip olmadığımızı göz önünde tutmamız ziyadesiyle yeterli.

Haberin Devamı

Stella McCartney'in bu çıkışının arkasında, çevreyi koruyabilme arzusu yatıyor.

Yıkamayınca ne yapacağız?

Stella McCartney, çok gerekli olmadıkça kıyafetlerin yıkanmasından yana değil. Bunun çevreye zarar verdiği düşüncesinde. Fakat, yahu hepimiz hafta içinde pek çok kez çamaşır yıkıyoruz ve buna çok ihtiyacımız var. Çok da alıştık bu işe. Hem yahu yıkamayıp ne yapacağız?

McCartney'e göre 'kirin kurumasını bekleyip sonra fırçalamak' yeterli olacakmış. Bu, çoğunlukla üzerine bir şey dökülen kıyafetler için geçerli. Bizim, daha kronik bir sorunumuz var.

Yıkamayın canım, eritin!

Stella McCartney'in bu cümleyi kurduğu sıralarda bir haber aldık. Habere göre, ünlü bir spor giyim markası için eski kıyafetleri eritip yeni kıyafete 'dönüştüren' bir girişim ortaya çıkmış. Taşlar yerine şimdi oturdu...

Haberin Devamı

Harika fikir, öncelikle bunu kabul etmeliyiz. Sürdürülebilir, radikal bir değişiklik öngören ve gerçekten yenilikçi bir proje... Çamaşır yıkamak yerine, güzel bir alternatif geliyor olabilir.

Şu ütüyü de biraz kolaylaştırsalar...

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler