Geri Dön
NASA hakkında bilinmeyen 10 gerçek

NASA hakkında bilinmeyen 10 gerçek

Bilinmeyen gerçekler köşemizde sırada ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA var. Hepimizin NASA hakkında aşağı yukarı birkaç fikri var. Peki ya bilmediklerimiz? Gelin, birlikte NASA hakkında bilinmeyenlere Molatik olalım...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin

- Su tabancasını geliştirdiler

Haberin Devamı

"Eee hep ciddi işler olacak değil ya bir de eğlenelim" diyecek olmuşlar ki NASA'nın bilim ekibinden Lonnie Johnson, Super Soaker isimli su tabancısı geliştirmiştir.

2- Mikrodalga fırın NASA'nın roketinden daha güçlüdür

Yanlış duymadınız bir mikrodalga fırın, NASA'nın Ay'a insan göndermek için kullandığı roketten daha sağlam bir beyne sahiptir.

3- NASA uzayın kükrediğini iddia ediyor

2006 yılında NASA'da bilim insanları gözlemleri esnasında, Uzay Kükremesi' olarak adlandırılan ilginç sesler duymuşlardır.

4- Yemenliler NASA'ya dava açtı

1997 yılında kendilerine 3 bin yıl önce Mars'ın miras bırakıldığı söyleyen 3 Yemen'li NASA'ya dava açmıştır. Üstelik Mars'ın kendilerine miras bırakıldığına dair de kanıtları olduklarını öne sürdüler.

Haberin Devamı

5- NASA Gezegen Koruma Birimi'ni kurdu

NASA, ileri görüşlülükte sınır tanımak istememiş olacak ki ne olur ne olmaz diye diğer gezegenlerde insan bulunması ihtimaline karşı, Gezegen Koruma Birimi oluşturmuştur.

6- NASA yakıt üretti

NASA, dünyanın dönüşünden bir yakıt elde edecek mekanizma geliştirmiştir. NASA, Cape Canaveral'dan roketleri doğuya doğru fırlatarak dünyanın dönüşünden faydalanarak yakıt tasarrufu sağlıyor.

7- NASA mayo üretti

Evet evet yanlış duymadınız. 2008 yılında NASA, Speedo ile ortak bir çalışma yürüterek en düşük sürtünme direncine sahip olan mayoyu üretmiştir.

8- Dünyanın dışında bir yaratık var

1991 yılında NASA tarafından dünyanın yakınlarında bir parça keşfedidi. Keşfedilen parça, Astrofizik Veri Sistemi'ne olası bir yaratık parçası olarak kaydedilmiştir. Yani NASA'ya göre dünyanın dışında bir yaratık parçası var. Ama ne?

9- NASA ikizler üzerinde bir deney yaptı

NASA uzay yaşamının insanlar için uygun olup olmadığını kanıtlamak için ikiz kardeşler üzerinde bir deney yapmıştır. Mark Kelly ve Scott Kelly adındaki astronot ikiz kardeşler, 'İkizler Çalışması' için gönüllü olmuşlar. İkiz kardeşlerden Scott uzayda diğeri ise dünyada kalmıştır. Bir yıl süre ile uzayda kalan Scott Kelly'nin dünyaya dönmesinin ardından boyunun 5 cm uzadığı tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

10- NASA Mars'ta buzul buldu

NASA Mars'ta bizim anlayacağımız boyutta, Marmara Denizi'nden 4 kat daha fazla bir buzul keşfetti. Her ne kadar kaynak şuan bir kütle halinde dursa da NASA, bu kaynağın ileride orada yaşayacak olanlar için bir kaynak olacağına inanıyor.

Benzer İçerikler