Geri Dön
Paris'te 'yüzen sinema' fikri karşılık görür mü?

Paris'te 'yüzen sinema' fikri karşılık görür mü?

Korona virüs salgınıyla birlikte sosyal mesafe hayatımızda çok ciddi öncelik haline geldi. Öyle ki pek çok iş alanında ve etkinlikte sosyal mesafeyi korumak için çeşitli yollar denendi. Fakat Paris'te yapılacak olan etkinlik, oldukça mutluluk verici...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Bütün insanlık çeşitli yollar arıyor…

Korona virüs salgınıyla birlikte sosyal mesafeyi korumak için çeşitli yollar aradı bütün insanlık. Hal böyle olunca kültür sanat aktivitelerinin nasıl olacağı hepimizi meraklandırdı. Fakat bazı ülkeler bu sorunu çözecek fikirler buldu. Hatta hayata geçirmeye de başladılar.

Paris Plages’in dönüşü kutlanacak

Fransa’nın başkenti Paris’te, insanların su üzerinde sosyal mesafeyi koruyarak birbirine uzaktaki teknelerde oturduğu ‘yüzen bir sinema salonu’ dönemi başlayacakmış. 18 Temmuz’da başlayacak olan etkinlik, yaz aylarında Paris’te geçici plajlar yaratan, şehir tarafından işletilen yıllık bir program olan Paris Plages’in dönüşünü kutlamak için düzenlenecekmiş.

Kültürel faaliyetlerin sürdürülecek olması umut veriyor…

Bu tarz haberleri okumak gerçekten mutluluk verici. Çünkü yaşadığımız Korona virüs salgınının yaşamsal pratiklerimizi yerinden değiştireceğini biliyoruz. Bundan kaçışımız yok. Geçtiğimiz aylarda kafamda bir soru dolanıp duruyordu. ‘Salgından sonra nasıl bir yol izleyeceğiz?’ diye düşünüyordum. Fakat görünen o ki daha salgın bitmeden yaşamsal alternatifler geliştirilmeye başlandı. Herkesin bu alternatiflere ihtiyacı da vardı zaten. Hele kültürel faaliyetlerin bu şekilde sürdürülecek olması, insanda umut ve ufak da olsa geleceğe dair iyimserlik yaratıyor.

Benzer İçerikler