Geri Dön
Tarihin en büyük kahinlerinin en büyük kehanetleri

Tarihin en büyük kahinlerinin en büyük kehanetleri

Tarihin her dönemi insanlar geleceğe dair bir şeyleri merak etmiş, bunun için de kahinlere danışmışlardır. Biz de bunlar arasındaki en meşhur kahinleri ve kehanetlerine Molatik olduk.

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Birçok tahmini tuttu

Dünyanın en ünsüz kahini olabilir Shipton Ana. Nostradamus ve Baba Vanga gibi kahinleri defalarca duymuş olabiliriz ancak İngiliz Shipton Ana'nın kehanetleri herkesi şaşırtmakta. Diğerlerine göre biraz daha geri planda kalsa da Shipton Ana'nın kehanetleri diğerlerine göre daha tutarlı.

17. Yüzyıl´ın en büyük felaketlerinden birisi olan Ekim 1666´daki Londra veba salgınını ve yangınını öngördü. Tarihçi Pepys´in 1666 yılı günlüğünde Shipton Ana'nın öngörüsü açıkça yazmaktadır. Kehanetlerini nasıl yaptığı da bilinmiyor.

"Atsız arabalar gidecek" (Otomobil). "Merkezde bir din adamının bakışı. Dünyanın çevresinde insanların düşünceleri uçacak." (Telsiz telefon) "İnsanlar suyun altında yürüyecek. Beyazda ve siyahta hatta yeşilde (Apollo uzay araçları) Bir büyük adam gelecek ve gidecek." "Kehanetlerin açıklanması için, suda demir yüzecek, tahta kadar kolayca." (Gemiler) "Henüz bilinmeyen topraklarda (ABD) Ve İngiltere bir yahudiyi kabul edecek." (Başbakan Disraeli) gibi birçok kehaneti vardır hepsi zaman içinde tutarlı olmuştur.

Tarihin en ünlüsü

En ünlü kahinler deyince akla gelen isimlere de bir bakmak lazım. İlk olarak en ünlü kahinler denince aklımıza Nostradamus gelir. 1503 yılında Paris'te dünyaya gelmiş. Aynı zamanda astolojiyle de ilgilenen Nostradamus'un bazı kehanetleri şunlar:

Büyük Lonra yangını "Londra’dan, adaletli olanların kanı istenecek, 66 yılında yandığında" cümlesini kurmuş olan Nastramus'un sözünden sonra 2 Eylül 1666 yılında Londra’da beş gün süren bir yangın meydana geldi.

"Aç canavarlar nehirleri geçecek. Savaş alanındakilerin büyük bölümü Hister'e karşı gelecek. Büyük olan demir bir kafese sürüklenirken Almanya’nın çocuğu hiçbir şey görmeyecek." Nostradamus, kehanetinde Hitler’in adını doğrudan kullanmamış bunun yerine Hister olarak ifade etmiştir. Hister, aynı zamanda, Hitler’in doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği Danube Nehri’nin Latince adıdır.

"Eski bir iş sonunda yapılacak. Çatıdan gelen şey ile büyük adam harap olacak. Bu işten, zaten ölü olan bir masumu sorumlu tutacaklar. Asıl suçlu sisli çalılıklarda saklanacak."

Kennedy suikastinde birincil suçlu Lee harvey Oswald olarak görüldü. Ancak sonradan Kennedy’yi öldüren kurşunun Lee Harvey Oswald’ın silahından çıkmadığı anlaşıldı. Görgü tanıklarından alınan ifadeye göre, Kennedy’ye, ot bitmiş küçük bir tepeden ateş edilmiş.

Kehanetler... Kehanetler…

Baba Vanga 1911 yılında Makedonya’nın Usturumca şehrinde dünyaya geldi. Bir kasırga sonucu gözlerine kum taneleri kaçmasıyla görme yetisini kaybetti.

Pakistan, Çin, Japonya ve Alaska'nın sular altında kalacağı; Asya’da 7,5 büyüklüğünde bir depremin meydana geleceği; Rusya’nın bir meteor düşmesinden etkileneceği; İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra kıtanın büyük bir ekonomik krizden etkileneceği; Vladimir Putin’e suikast yapılacağı; Donald Trump’ın hasta olacağı gibi kehanetler mevcut.

Baba Vanga’nın kehanetleri bunlarla sınırlı değil. Söylediğine göre 2100 yılına kadar teknoloji yapay bir güneş inşa edebilecek kadar gelişmiş olacak. Henüz gerçekleşmemiş kehanetleri dışında Baba Vanga’nın gerçekleşen kehanetleri de vardır.

İkiz Kuleler saldırısı; ABD’nin 44. Başkanı’nın Afro-Amerikalı olacağı (Barack Obama) gibi. Ancak Baba Vanga Obama’nın son başkan olacağını söylese de Obama son başkan olmadı.

Diğerlerinden farklı

Edgar Cayce 1877 yılında Kentucky’de doğdu. Nostradamus ve Baba Vanga’dan farklı olarak Edgar Cayce hipnoz ile uyutarak trans halinde yaptığı okumalarla tanındı. Ancak gelecek hakkında yaptığı açıklamalar da en az okumaları kadar çarpıcı oldu.

Kennedy’nin başkanlık sırasında öleceği; Sovyet Birliği’nin çökeceği; Hindistan’ın İngiltere’den bağımsızlığını kazanacağı; İkinci Dünya Savaşı’nın ne zaman başlayıp ne zaman biteceği; kendi yaşadığı dönemde varlığı bilinmeyen Plüton’un sistemde 9. gezegen olduğunu söylemesi; kendisinin 1 Ocak 1945’de dört gün içinde gömüleceğini görmüş iki gün sonra da ölmüştür.

Ayrıca Cayce lazer ve kızılötesi görüşten bahseden ilk insandır.

Benzer İçerikler