Geri Dön
Uzmanpara Almanya'da ekonomik aktivite daraldı

Almanya'da ekonomik aktivite daraldı

Almanya'da ekonomik aktivite ekim ayında daralma gösterdi.

Almanya'da ekonomik aktivite daraldı

Almanya'da ekonomik aktivite ekim ayında da daraldı. Aktivite dört ay üst üste daralırken, imalat sektöründeki gerilemeye hizmet sektöründeki düşüşün de eşlik etmesi resesyonun devam ettiğini gösterdi.

Haberin Devamı

S&P Global tarafından derlenen HCOB Almanya Flash Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ekim ayında, eylül ayındaki 46,4 seviyesinden 45,8'e gerileyerek ekonomistlerin 46,7'lik tahmininin altında kaldı.

Hamburg Commercial Bank Baş Ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Almanya son çeyreğe kötü bir başlangıç yapıyor ve ülkede resesyonun başladığını gösteren çok şey var" dedi.

Hizmet sektörü aktivitesi eylül ayındaki 50,3'ten 48'e düşerek bir önceki ayki hafif büyümenin ardından beklenmedik bir şekilde daralma bölgesine geri döndü. Analistler hizmet PMI'nın 50 değerinde olmasını bekliyordu.

Ankete göre ücret talepleri ve enflasyona bağlı olarak işletme giderlerindeki keskin artış ve yeni işlerdeki düşüş, hizmet PMI'yı 50 seviyesinin altına düşürdü.

Haberin Devamı

İmalat PMI endeksi ekimde, eylül ayındaki 39,6 seviyesinden 40,7'ye yükselerek üst üste dördüncü ayda da analistlerin beklentileri doğrultusunda hafif bir artış göstermiş olsa da daralma bölgesinde yer almaya devam etti.