Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Geçtiğimiz hafta ortasında rekor kıran altın fiyatları düşüşe geçmişti. Ons altın 2222 dolar ile rekor kırarken, gram altın fiyatı 2317 lirayı görmüştü. Peki yeni haftada piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) gelen gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Fed geçtiğimiz hafta politika faizini yüzde 5.50 seviyesinde tuttu. Banka faizi 23 yılın zirvesinde bırakırken, bu yıl için 3 faiz indirimi öngörüsünü korudu. 

Haberin Devamı

ABD’de son açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından piyasalarda Fed’in faizi daha uzun süre yüksek tutabileceği fiyatlanıyordu. Fed’in bu yıl 3 faiz indirimi öngörüsünü korumasının ardından altın fiyatları hafta ortasında rekor seviyeleri gördü. 

ONS ALTIN REKORDAN DÖNDÜ 

Ons altın fiyatı perşembe günü 2222 dolar ile rekor kırdıktan sonra geri çekildi. 2157 doları gören ons altın haftayı 2165 dolardan kapattı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Yurt içinde ise geçen hafta ons altındaki yükselişe bağlı olarak gram altın fiyatı hızla yükseldi. Perşembe günü 2317 lira ile rekor kıran gram altın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı sonrası döviz kurlarında yaşanan geri çekilmenin etkisiyle birlikte düşüş gösterdi. 

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI’NDAN SÜRPRİZ FAİZ KARARI 

TCMB perşembe günü saat 14.00'te politika faizini açıkladı. Banka sürpriz bir şekilde 500 baz puan faiz artırarak politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkardı. Karar sonrası döviz kurlarında geri çekilme yaşandı. Gram altın fiyatında aşağı yönlü seyir dikkat çekti. 

GRAM ALTIN GEÇEN HAFTA GERİLEDİ 

Gram altın fiyatı perşembe günü rekor seviyeden hızla geri çekildi. 2218 lira seviyesine kadar gerileyen gram altın fiyatı haftayı 2225 liradan kapattı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ilk işlem gününe 2165 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2177 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2163 dolar, en yüksek ise 2178 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2225 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 2250 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2221 lira, en yüksek ise 2254 lira seviyeleri test edildi.