Geri Dön
UzmanparaGram altında yeni rekor

Gram altında yeni rekor

Gram altın fiyatında bu hafta yukarı yönlü seyir dikkat çekiyor. Dün gram altın fiyatı 2049 liraya kadar yükselmişti. Bugün gram altın yeni zirve seviyeyi test etti.

Gram altında yeni rekor

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine ne zaman gideceğine ilişkin beklentiler piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor. Fed cephesinden yapılan son açıklamalarda faiz indirimi konusunda aceleci davranılmayacağı belirtilmişti. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Piyasalar ise Fed’in faiz indirimine haziran ayında gideceğini fiyatlıyor. ABD’den gelen ekonomik gelişmeler Fed beklentilerini şekillendiriyor. 

ONS ALTIN YÜKSELİYOR

Haftanın dördüncü işlem gününe 2033 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2047 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2028 dolar, en yüksek ise 2049 dolar seviyeleri test edildi. 

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Geçtiğimiz gün 2049 liraya kadar yükselen gram altın bugüne 2040 liradan başladı. Akşamüzerine doğru gram altın fiyatı 2057 liraya yükselerek rekor kırdı. Şu sıralarda gram altın 2055 liradan işlem görüyor. Gün içerisinde en düşük 2035 lira seviyesi görüldü.