Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında dikkat çeken hareket

Altın fiyatlarında dikkat çeken hareket

Geçtiğimiz haftalarda 2014 lira ile rekor seviyeyi gören gram altın fiyatı yeni hafta itibarıyla dalgalı bir seyir izliyor. Özellikle dün ons altında gerçekleşen sert düşüş gram altın fiyatını aşağı yönlü etkiledi. Peki piyasada neler oluyor? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında dikkat çeken hareket

Geçtiğimiz gün piyasalarda merakla beklenen ABD enflasyon rakamları açıklandı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına direkt etki edecek olan kritik veri piyasaları hareketlendirdi. 

Haberin Devamı

ABD enflasyonun aylık ve yıllık tüm beklentilerin üzerinde artması ve aylık çekirdek enflasyonun son sekiz ayın en güçlü artışını kaydetmesinin ardından altın fiyatlarında sert düşüşler görüldü. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kritik veri sonrasında dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde sert yükselişler görüldü. Dolar ve tahvil faizlerinin güç kazanması altına negatif yansıdı. 

ALTIN FİYATLARINDA SERT KAYIP 

Geçtiğimiz güne 2020 dolardan başlayan ons altın 1990 dolara kadar geriledikten sonra 1992 dolardan kapandı. Dün 1992 liradan açılan gram altın ons altındaki düşüşe bağlı olarak geriledi. 1964 lirayı test eden gram altın günü 1966 liradan kapattı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 1992 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 1989 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1986 dolar, en yüksek ise 1993 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 1967 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek açılış seviyesinden işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1963 lira, en yüksek ise 1978 lira seviyeleri test edildi.