Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatları yeni yılın ilk haftalarında gösterdiği fiyat hareketleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dün ABD’de enflasyon rakamları açıklandı. Kritik veri sonrası piyasalarda yön belli oldu. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

Son haftalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayına kadar olası bir faiz indirimine gideceğine yönelik beklentilerin azalması özellikle ons altın fiyatında aşağı yönlü baskı yaratmıştı. Geçtiğimiz haftayı düşüşle tamamlayan ons altın bu hafta itibarıyla da sınırlı yükselişle hareket ediyor. 

Haberin Devamı

ABD’DE ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI 

Öte yandan piyasaların gözü kulağı dün saat 16.30'da açıklanan aralık ayı ABD enflasyon rakamlarındaydı. Buna göre ABD'de tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 3.4, aylık bazda ise 0.3 oranında artış gösterdi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD’de yıllık enflasyonun 3.2 seviyesine yükselmesi bekleniyordu. Aylık enflasyonun ise yüzde 0.2 oranında artması öngörülüyordu. Çekirdek tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.3 artışla piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti. 

ONS ALTIN DÜN HAREKETLENDİ 

Dün 2041 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın kritik gelişme sonrasında 2013 dolara kadar geriledi. Ons altın ardından toparlanma göstererek günü 2027 dolardan kapattı. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN DÜN YÜKSELDİ 

Geçtiğimiz güne 1950 liradan başlayan gram altın 1973 lira seviyesine kadar yükseldi. Gram altın günü 1956 liradan tamamladı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın son işlem gününe 2027 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2058 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2027 dolar, en yüksek ise 2058 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 1955 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1991 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1942 lira, en yüksek ise 1991 lira seviyeleri test edildi.