Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Salı günü ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altın fiyatlarında yön değişti. Son haftalarda ons altın ve gram altında rekor seviyeler dikkat çekmişti. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’den gelen ekonomik gelişmelerde olmaya devam ediyor. Salı günü ABD’de şubat ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından altın fiyatları düşüşe geçmişti. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kritik enflasyon verisinin ardından piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) haziran ayında faiz indirimine gideceği beklentileri azaldı. Bu gelişmeyle birlikte ons altın 2150 dolar seviyesine kadar gerilerken, gram altın 2215 lira seviyesini görmüştü. 

ALTIN FİYATLARI DÜN YÜKSELDİ 

Geçtiğimiz güne 2158 dolardan başlayan ons altın 2179 doları gördükten sonra 2174 dolardan kapandı. Dün 2226 liradan açılan gram altın 2248 lira seviyesine kadar yükselmişti. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın dördüncü işlem gününe 2174 dolardan başlayan ons altın şu sıralarda gerileyerek 2160 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2158 dolar, en yüksek ise 2177 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 2241 liradan başlayan gram altın şu sıralarda gerileyerek 2231 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2229 lira, en yüksek ise 2251 lira seviyeleri test edildi.