Geri Dön
Uzmanpara ABD enflasyonu sonrası altında son durum

ABD enflasyonu sonrası altında son durum

Bu hafta altın fiyatlarında görülen yukarı yönlü seyir dikkat çekmişti. Geçtiğimiz hafta sonunda Orta Doğu’da başlayan savaş piyasaları etkiliyor. Öte yandan bugün saat 15.30'da ABD’de enflasyon rakamları açıklandı. Peki kritik gelişme sonrası piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

ABD enflasyonu sonrası altında son durum

Geçtiğimiz cumartesi Hamas’ın İsrail’e saldırması ve İsrail’in de karşı operasyon düzenlemesi ile birlikte Orta Doğu’da savaşın fitili ateşlenmişti. 

Haberin Devamı

Hafta geneli boyunca iki taraf arasında saldırılar devam ederken, Lübnan ve Suriye tarafından da İsrail’e saldırıda bulunuldu. Böylelikle savaş diğer ülkelere de sıçramış oldu. 

JEOPOLİTİK RİSKLER ALTINA TALEBİ ARTIRDI 

Orta Doğu’da baş gösteren savaş jeopolitik riskleri körüklerken güvenli liman altına talep arttı. Haftaya 1832 dolardan başlayan ons altın dün 1877 dolara kadar yükseldi. Ons altın günü 1874 dolardan kapattı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haftaya 1656 liradan başlayan gram altın dün 1670 liraya kadar yükseldi. Gram altın günü 1667 liradan tamamladı.

ABD’DE ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI 

ABD’de eylül enflasyonu aylık ve yıllık bazda piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Buna göre tüketici fiyatları aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 3.7 oranında arttı. 

Haberin Devamı

Piyasalarda beklenti eylülde tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0.3, yıllık yüzde 3.6 oranında artması yönündeydi. 

Ağustos ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0.6, yıllık yüzde 3.7 oranında yukarı gelmişti. 

ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ VE DOLAR ENDEKSİNDE YÖN DEĞİŞTİ

Bu hafta genelinde dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizindeki düşüş dikkat çekmişti. Dolar endeksi ABD enflasyon rakamları sonrası 106.244 ile yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.637 ile primli hareket ediyor.

KRİTİK GELİŞME SONRASI PİYASADA SON DURUM

Haftanın dördüncü işlem gününe 1874 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif yükselerek 1875 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1872 dolar, en yüksek ise 1885 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 1670 liradan başlayan gram altın şu sıralarda yükselerek 1673 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1665 lira, en yüksek ise 1681 lira seviyeleri test edildi. 

Dolar/TL şu sıralarda 27.75 ile primli hareket ederken, euro/TL 29.37 ile geriliyor.