Geri Dön
Uzmanpara ABD enflasyonu sonrası altında son durum

ABD enflasyonu sonrası altında son durum

Altın fiyatlarında bu hafta itibarıyla karışık seyir dikkat çekiyor. Bugün ABD’de nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Peki piyasada son durum ne? İşte detaylar...

ABD enflasyonu sonrası altında son durum

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimine kasım yerine eylül ayında gideceğine yönelik fiyatlamalar geçtiğimiz hafta altın fiyatlarına olumlu yansımıştı. Bugün ise piyasaların gözü ABD enflasyon rakamlarındaydı.   

Haberin Devamı

ABD’DE YILLIK ENFLASYON GERİLEDİ 

ABD’de nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre tüketici fiyatları nisanda aylık bazda yüzde 0.3 oranında artış gösterdi. Piyasalarda beklenti aylık bazda yüzde 0.4 oranında artış olması yönündeydi. 

Nisanda yıllık bazda enflasyon yüzde 3.5 seviyesinden, yüzde 3.4’e geriledi. Piyasalarda beklenti de yıllık enflasyonun yüzde 3.4 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 2358 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek 2357 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2351 dolar, en yüksek ise 2379 dolar seviyeleri test edildi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Güne 2446 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek 2444 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2434 lira, en yüksek ise 2470 lira seviyeleri görüldü.