Geri Dön
Uzmanpara Altın yatırımcıları Fed faiz kararını bekliyor

Altın yatırımcıları Fed faiz kararını bekliyor

Geçtiğimiz iki haftayı düşüşle kapatan altın fiyatları yeni haftanın ilk iki işlem gününde yükseliş gösterdi. Dün ons altın 2048 dolar seviyesine kadar yükseliş göstermişti. Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Peki piyasalarda beklenti ne? İşte detaylar...

Altın yatırımcıları Fed faiz kararını bekliyor

Para ve emtia piyasalarında gözler bugün ABD’de olacak. Fed yılın ilk faiz kararını saat 22.00’de açıklayacak. Banka politika faizini 22 yılın zirvesi olan yüzde 5.50 seviyesinde tutuyor.  

Haberin Devamı

Son toplantıda Fed metninde bu yıl için toplamda 75 baz puanlık 3 kez faiz indirimi öngörülmüştü. Piyasalar mart ve mayıs aylarında olası faiz indirimini fiyatlamaya başlamıştı. 

FED BEKLENTİLERİ NELER? 

ABD’den son gelen veriler ise faiz indirimi ihtimalini düşürdü. ABD’de açıklanan enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde yükseliş gösterdi. Fed’in bu toplantıda da veri odaklı bir yaklaşım göstermesi bekleniyor. Fed’den ocak ayı toplantısında faizde değişiklik beklenmiyor. 

ALTIN FİYATLARI DÜN YÜKSELDİ 

Geçtiğimiz güne 2032 dolardan başlayan ons altın 2048 dolara kadar yükseldikten sonra günü 2036 dolardan kapattı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dün 1982 liradan açılan gram altın 2002 lira seviyesini gördükten sonra günü 1984 liradan tamamladı. 

Haberin Devamı

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 2036 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2041 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2032 dolar, en yüksek ise 2043 dolar seviyeleri görüldü. 

Bugüne 1986 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1991 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1981 lira, en yüksek ise 1993 lira seviyeleri test edildi.