Geri Dön
Uzmanpara Altın yatırımcıları Fed faiz kararını bekliyor

Altın yatırımcıları Fed faiz kararını bekliyor

Piyasalarda gözler bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararında olacak. Geçtiğimiz hafta altın fiyatları rekor seviyelerden sert düşüş göstermişti. Altında yön kritik gelişme sonrası belli olacak. Peki bugün fiyatlarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın yatırımcıları Fed faiz kararını bekliyor

Geçen hafta ABD’de üretici ve tüketici fiyatlarının beklentilerin üzerinde artış göstermesinin ardından altın fiyatlarında sert düşüşler görülmüştü. Özellikle ABD’de yüksek gelen enflasyon verisi Fed’in haziran ayında faiz indirimine gideceği beklentilerini düşürmüştü. 

Haberin Devamı

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA 

Piyasalarda Fed fiyatlamalarının dikkat çektiği bu dönemde bugün önemli bir karar açıklanacak. ABD Merkez Bankası saat 21.00’de faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell piyasalara ilişkin önemli mesajlar verecek. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 2157 dolardan başlayan ons altın şu sıralarda hafif yükselerek 2162 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2152 dolar, en yüksek ise 2162 dolar seviyeleri görüldü. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Güne 2244 liradan başlayan gram altın şu sıralarda yükselerek 2250 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2238 lira, en yüksek ise 2251 lira seviyeleri test edildi. 

Haberin Devamı

Altın yatırımcıları Fed faiz kararını bekliyor