Geri Dön
Uzmanpara Arjantin Merkez Bankası faiz indirdi

Arjantin Merkez Bankası faiz indirdi

Arjantin Merkez Bankası (BCRA), enflasyonda yaşanan düşüşle birlikte Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei döneminde gösterge faiz oranını altıncı kez düşürdü.

Arjantin Merkez Bankası faiz indirdi

BCRA'dan yapılan açıklamaya göre gösterge faiz oranı %50,00'den %40,00'a çekildi.

Haberin Devamı

Arjantin'de tüketici fiyatlarında aylık bazda artış oranı Milei'nin 10 Aralık'ta göreve gelmesinden bu yana yavaşladı ve aralık ayındaki %26 seviyesinden nisan ayında %8,8'e geriledi. Piyasa beklentisi aylık artışın %9,0 olacağı yönündeydi.

Ancak yıllık enflasyon yükselişini sürdürdü ve %287,9'dan %289,4'e çıktı. Analistler artışın %289,6 olacağı şeklinde görüş belirtmişti.

BCRA, gösterge faiz oranını düşürmenin yanı sıra, mevcut düzenlemeyle belirlenen %2'lik fiyat farkını dikkate almaksızın, ikincil tahvil piyasasına kendi takdirine göre müdahale edeceğini açıkladı.

Pazartesi günü, Uluslararası Para Fonu (IMF), Arjantin'in 44 milyar dolarlık programının sekizinci incelemesine imza attı. IMF'nin yönetim kurulu tarafından onaylanması halinde, bu hareket ülkeye IMF'ye olan borç geri ödemelerini karşılamak için yaklaşık 800 milyon dolarlık bir nefes alma alanı sağlayacak.