Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 29.95’in üzerinde başladı.

Dolar bugün ne kadar oldu?

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Aralık ayının ortalarından sonra Fed’in 2024 yılında 3 kez 75 baz puanlık faiz indirimi öngörmesiyle birlikte piyasalarda mart ayına kadar bir olası faiz indirimi ihtimali fiyatlanmıştı. Ancak bu beklentiler cuma gününden sonra azalmaya başladı.     

Haberin Devamı

Geçen hafta cuma günü ABD’de aralık ayı tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Kritik veri beklentilerin üzerinde artış gösterdi. ABD’de istihdam piyasasının güçlü seyretmesi Fed’in faiz oranlarını daha fazla süre yüksek tutabileceği beklentilerini kuvvetlendirdi. Bu gelişmeler Fed’in mart ayında olası bir faiz indirimine gitme ihtimalini düşürdü.   

ABD'DE ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI

Öte yandan bugün saat 16.30'da ABD’de aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre ABD'de tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 3.4, aylık bazda ise 0.3 oranında artış gösterdi.

ABD’de yıllık enflasyonun 3.2 seviyesine yükselmesi bekleniyordu. Aylık enflasyonun ise yüzde 0.2 oranında artması öngörülüyordu. 

Çekirdek tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.3 artışla piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

KRİTİK GELİŞME SONRASI PİYASALARDA DURUM NE?

Bugün dolar endeksi 102.699 ile yükseliş gösterirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.061 ile aşağı yönlü hareket ediyor. 

DOLAR/TL HAFİF YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 29.95’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda hafif yükselerek 30.00 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 29.79, en yüksek ise 30.01 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 32.94 lira ile primli seyrediyor.