Geri Dön
UzmanparaDolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 30.55’in üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artması ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda dikkatli hareket edeceklerini söylemesinin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi yükseliş göstermişti. 

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Son dönemde ABD’de açıklanan ekonomik veriler ve başta Fed Başkanı Jerome Powell olmak üzere merkez bankası yetkililerinden gelen açıklamalar yatırımcıların Fed’in bu yıl faiz indirimlerinin başlangıç tarihine ilişkin tahminlerini ötelemelerine ve indirim boyutuna ilişkin beklentilerini azaltmalarına neden olmuştu. 

DOLAR ENDEKSİ VE TAHVİL FAİZİNDE SON DURUM NE? 

Dün dolar endeksi 104.589 seviyesine kadar yükseldikten sonra 104.137 seviyesine kadar geriledi. Bugün dolar endeksi 103.993 ile hafif gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.108 ile toparlanıyor. 

DOLAR/TL HAFİF YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 30.55’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda hafif yükselerek 30.59 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 30.40, en yüksek ise 30.60 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 33.00 lira ile primli hareket ediyor.