Geri Dön
Uzmanpara Bir haftada yüzde 42 değer kazandı

Bir haftada yüzde 42 değer kazandı

Kripto para piyasasında sert hareketler yaşanmaya devam ediyor. Kripto paraların öncüsü Bitcoin, 20 günde yüzde 58 kazandırırken Ethereum, yüzde 87 kazandırarak Bitcoin’in tahtını salladı. Öte yandan en yüksek hacimli kripto paralar arasında bugün en çok değer kazanan ADA oldu. Haftalık bazda fiyat hareketlerine bakıldığı zaman ise gelişen olumlu haber akışının etkisiyle ADA, yüzde 42 oranında değer kazandı.

Bir haftada yüzde 42 değer kazandı

Geliştirdiği blockchain teknolojisi ile birlikte kripto paralar arasında en yüksek hacimli 5. kripto para olan Cardano (ADA) son bir haftada yüzde 42 oranında değer kazandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta salı günü itibarıyla 1.2613 dolar seviyesinden işlem gören Cardano (ADA), bugün 1.7948 dolar seviyesine kadar yükselerek haftalık bazda kazancını yüzde 42 oranında artırdı.

TSİ 14.30 itibarıyla ADA yüzde 13.80 oranında yükselişle 1.7862 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GELİŞTİRİLEN AĞ TEKNOLOJİSİ FİYATLAMAYI OLUMLU ETKİLİYOR

Öte yandan Cardano’nun (ADA) blockchain altyapı şirketi olan IOHK, test aşamasında olan Alonzo Purple test ağının çalıştığını duyurdu. Geliştirilen test ağının lansman tarihi cuma günü netleşecek. Bu gelişmeler Cardano’da (ADA) gelişen olumlu fiyatlamaları desteklemeye devam ediyor.

CARDANO (ADA) NEDİR?

Cardano (ADA), akıllı sözleşmeler için halka açık bir blockchain platformu çalıştırmayı hedefleyen, kripto para birimi ağı ve açık kaynaklı projedir.

Haberin Devamı

BITCOIN'DE YÜKSELİŞ TRENDİ

Kripto para piyasasında uzun zamandır beklenen yükseliş trendi nihayet gerçekleşmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda genel olarak dar bantta sıkışan piyasa, Bitcoin öncülüğünde toparlanma eğilimi gösteriyor.

Kripto paraların öncüsü Bitcoin, 21 Temmuz itibarıyla 29 bin dolar seviyelerinde işlem görürken, bu tarihten itibaren yükseliş trendine geçti. 10 Ağustos tarihindeki işlem gününde 46 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin, yaklaşık 20 günde yüzde 58 oranında prim yaptı.

50 BİN DOLAR PSİKOLOJİK SEVİYE 

Son birkaç gün içerisinde 46 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, bu seviye üzerinde tutunamadı. Analist tahminlerine göre Bitcoin’de yükselişin devam ederek tekrardan 64 bin dolar seviyesine doğru gidebilmesi için 50 bin dolar psikolojik sınırın aşılması gerekiyor.

ETHEREUM, BITCOIN’İN GÖLGESİNDE YÜZDE 87 PRİM YAPTI

Kripto para yatırımcıları dahil birçok kesim Bitcoin’deki yükselişi konuşurken, altcoinlerin lideri Ethereum’daki yükseliş Bitcoin’in gölgesinde kaldı. Ancak 21 Temmuz itibarıyla bin 700 dolar seviyelerinde işlem gören Ethereum 20 günlük hareketine bakıldığında 3 bin 186 dolar seviyesine kadar çıkarak yüzde 87 arttı.

BOĞA PİYASASINA MI GİRİLDİ?

Piyasanın önde gelen iki kripto parası olan Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde yaşanan yükseliş trendiyle birlikte akıllara boğa piyasasına mı girildiğine dair soru işaretleri geliyor. Öte yandan analist görüşleri ise şu an hala boğa sinyali görülse de ayı piyasasında olunduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

OLUMLU GELİŞMELER PİYASAYI ETKİLİYOR

Arama motoru devi Google’ın reklam politikasında güncellemeye giderek, 2018 yılında getirilen kripto paralara ilişkin reklam yasağını kaldırması, e-ticaret devi Amazon’un dijital para ve blockchain için iş ilanı yayınlaması gibi gelişmeler kripto para piyasasında olumlu fiyatlamalara yol açıyor.

ELON MUSK’TAN SES YOK

Son dönemde Twitter hesabı üzerinden kripto paralara yönelik paylaşım yaparak piyasayı altüst eden Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk’tan herhangi bir açıklama gelmiyor. Daha önceden Bitcoin ve Dogecoin üzerinden yaptığı paylaşımlarla piyasada ses getiren Musk, şu an piyasada yaşanan fiyatlamalara yönelik sessizliğini koruyor.