Geri Dön
Uzmanpara'Fed açıklamalarında daha fazla detay verilmeli'

'Fed açıklamalarında daha fazla detay verilmeli'

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD Merkez Bankası (Fed) politika açıklamalarının ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmeleri, bunun merkez bankasının görünümünü nasıl etkilediğini ve bu görünüme yönelik riskleri tanımlamak için şu anda kullanılandan biraz daha uzun pasajlardan faydalanabileceğini söyledi.

'Fed açıklamalarında daha fazla detay verilmeli'

Mester, Tokyo'da düzenlenen Japonya Merkez Bankası konferansında yaptığı konuşmada, "Daha sade olmak çoğu zaman bir erdem olarak görülse de, politika yapımının belirsiz bir dünyada, ekonominin sürekli olarak ekonomik koşulların beklenenden farklı gelişmesine yol açabilecek şoklarla sarsıldığı bir dünyada yapılması gerektiğinden, bu aynı zamanda bir zarar da olabilir. Kısa açıklamalarla her kelime daha da önem kazanıyor" dedi.

Haberin Devamı

Mester, "Bana göre, politika yapıcıların ekonomik gelişmelerin mevcut değerlendirmesini, bunların görünümü nasıl etkilediğini ve bu görünüme yönelik riskleri tanımlamak için daha fazla kelime kullanarak anlatının kontrolünü ele almaları tercih edilir" diye konuştu.