Geri Dön
Uzmanpara 'Fed faizi daha fazla artırmayabilir'

'Fed faizi daha fazla artırmayabilir'

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizi daha fazla artırmasına gerek kalmayabileceğini söyledi.

'Fed faizi daha fazla artırmayabilir'

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD para politikasının kısıtlayıcı bölgeye "iyice" girmesi, %2 enflasyona doğru çok fazla ilerleme kaydedilmesi ve ABD hazine getirilerindeki son artışla birlikte Fed'in faiz oranlarını daha fazla artırmasına gerek kalmayabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Daly, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, "Soğuyan bir iş gücü piyasası görmeye devam edersek ve enflasyon hedefimize geri dönerse, faiz oranlarını sabit tutabilir ve politikanın etkilerinin çalışmaya devam etmesine izin verebiliriz" dedi.

"Son haftalarda uzun vadeli faiz oranlarındaki artışla birlikte daha fazla adım atma ihtiyacımız azaldı çünkü finansal piyasalar zaten bu yönde hareket ediyor ve işi yaptı" diye konuşan Daly, "Yine de enflasyonun aşağıya doğru yürüyüşünde gerçek riskler var. Büyüme ve enflasyondaki yavaşlama durursa, faaliyet yeniden hızlanmaya başlarsa ya da finansal koşullar bu sıkılaşmanın bir kısmını tersine çevirir ve çok fazla gevşerse bu verilere tepki verebilir, para politikasının işi tamamlamak için yeterince kısıtlayıcı olduğundan emin olana kadar faizleri daha da artırabiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Daly, "Açık fikirli olmamız ve seçeneklere sahip olmamız gerekiyor" diye konuştu.