Geri Dön
Uzmanpara Goldman Sachs'tan S&P 500 tahmini

Goldman Sachs'tan S&P 500 tahmini

Goldman Sachs Group Baş ABD Hisse Senedi Stratejisti David Kostin'e göre S&P 500 endeksinin bugünden yıl sonuna kadar daha fazla kazanç sağlaması pek olası değil.

Goldman Sachs'tan S&P 500 tahmini

Bloomberg TV'ye konuşan Kostin, S&P 500 için 5.200 olan 2024 fiyat hedefini yinelerken, "şu andan yıl sonuna kadar kabaca yatay bir getiri" gördüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Kostin, bankanın ekonomi, kazançlar, değerleme ve para akışını içeren modellemesinin daha fazla yükseliş için yer olmadığını gösterdiğini söyledi.

Goldman'ın ekonomistleri bu yıl ABD'nin reel gayrisafi yurt içi hasıla büyümesini %3 civarında görüyor ve bankanın hisse senedi stratejistleri 2024 yılında %8'lik bir kazanç büyümesi öngörürken, değerlemelerin halihazırda tarihsel olarak yüksek olduğunu vurguluyor.

Kostin, "Çoklu genişleme olasılığı mümkün olsa da daha düşük bir olasılık" dedi.

Kostin'in görünümüne yönelik yukarı yönlü bir risk, yetkililerin faiz oranlarını piyasaların şu anda beklediğinden daha agresif bir şekilde geri çevirmesi durumunda ortaya çıkabilir, ancak bunun şu anda olası olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Kostin, "Bu bizim baz senaryomuz değil. Temel varsayımımız, piyasanın bu katsayı seviyesinde ya da aslında yıl sonuna doğru daha da düşük bir katsayı seviyesinde işlem göreceği yönünde" dedi.